Vystrčil (ODS): Potřebujeme větší pokoru a optimismus

08.01.2014 8:50

Miloš Vystrčil kandiduje na místopředsedu ODS.

Vystrčil (ODS): Potřebujeme větší pokoru a optimismus
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Zástupci místních sdružení z celého jihlavského okresu nominovali na svém sněmu senátora a bývalého hejtmana Vysočiny Miloše Vystrčila do nejužšího vedení ODS. „Výzvu delegátů, abych kandidoval, jsem přijal. ODS se nachází v těžké situaci a já věřím, že mohu a mám co nabídnout. Jen mluvit totiž nestačí,“ řekl ke své kandidatuře Miloš Vystrčil. V tajné volbě obdržel 40 hlasů ze 41 přítomných delegátů. Vůbec nejvíc ze všech navržených kandidátů.

„Musíme se více otevřít svým podporovatelům a sympatizantům, ale i občanské společnosti. Musíme být schopni opět začít představovat náš program a hlavně jej důsledně hájit. Musíme se začít připravovat na komunální a senátní volby a více a lépe komunikovat se členskou základnou. Potřebujeme větší pokoru a optimismus,“ vypočítává Vystrčil, jakým směrem by se ODS měla ubírat.

Miloš Vystrčil je povoláním učitel. V letech 1998 až 2001 byl starostou Telče. Od roku 2000 pracoval na Kraji Vysočina, nejprve jako náměstek hejtmana a v dalším volebním období jako hejtman. Po krajských volbách v roce 2008 se vrátil k učení na Gymnáziu Otokara Březiny v Telči a poté na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě, kde pracuje dodnes. V roce 2010 byl zvolen, jako vůbec první kandidát ODS v daném volebním obvodu, do Senátu, kde hájí zájmy voličů z Jihlavska, Třešťska, Telčska, Dačicka a Slavonicka. V krajských volbách v roce 2012 ho vysoký počet preferenčních hlasů vynesl do čela kandidátky a byl tak zvolen až z 12. místa do krajského zastupitelstva. 

„Jsem rád, že Miloš Vystrčil kandidaturu přijal. Má velké zkušenosti a jeho práce má výsledky. Například když končil, jako hejtman hospodařil kraj s více než miliardovým přebytkem. V Senátu se mu podařilo prosadit řetězení smluv na dobu určitou, což pomohlo velkému množství lidí a celkově zpružnilo trh práce v Česku. Věřím proto, že bude platným členem týmu, který na kongresu zvolíme,“ hodnotí Vystrčilovu kandidaturu předseda jihlavské oblasti ODS Zdeněk Geist.

Miloše Vystrčila podpořila přímo na oblastním sněmu i havlíčkobrodská poslankyně Jana Fischerová, která vyzdvihla Vystrčilovy osobní kvality. „Miloše Vystrčila znám řadu let. Je to osobnost, za kterou mluví výsledky. Dokáže spojovat lidi a motivovat je k velkým výkonům. Tedy přesně člověk, jakého ve svém nejužším vedení ODS potřebuje,“ říká Fischerová.

Dále oblastní sněm nominoval na předsedu ODS Petra Fialu a na 1. místopředsedu Jana Zahradila. Svým usnesením rovněž vyjádřil uznání Miroslavě Němcové za nasazení a výkon při volební kampani v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny.

Kongres občanských demokratů se sejde 17. a 18. ledna v Olomouci. 

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.