Vystrčil (ODS): Veřejná doprava Vysočiny

02.05.2017 13:10

Kraj Vysočina má největší hustotu obcí ze všech krajů a co se týká délky silnic, je v přepočtu na jednoho obyvatele také na jednom z prvních míst.

Vystrčil (ODS): Veřejná doprava Vysočiny
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor a místopředseda ODS Miloš Vystrčil

I proto je nákladné a složité zajistit pro pokud možno všechny obyvatele Vysočiny kvalitní dopravní dostupnost. Zároveň je jasné, že pro život zejména v menších obcích je fungování kvalitní hromadné dopravy zásadně důležité. Kraj Vysočina si to uvědomuje a vynakládá na zajištění veřejné dopravy ročně zhruba 600 milionů korun.

S rozvojem informačních technologií se Kraj Vysočina nyní snaží opět vrátit k pokusu připravit projekt většího propojení veřejné drážní (vlakové) a veřejné silniční (autobusové) krajské a veřejné městské dopravy.

Již dnes je jasné, že pokud má propojení všech druhů veřejné dopravy přinést kvalitnější dopravní obslužnost občanům Vysočiny, zvýší se roční náklady na její fungování o desítky milionů korun. Domnívám se, že je potřeba si to již při přípravě projektu „Veřejná doprava Vysočiny“ uvědomit.

Zároveň je také potřeba mít na paměti, že nutnou podmínkou pro případnou úspěšnou realizaci propojení všech druhů veřejné dopravy na Vysočině jsou podrobné, často i opakované konzultace se zástupci měst a obcí a jejich důsledné a pečlivé vyhodnocení.

(psáno pro Noviny Kraje Vysočina)

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.