Zábranský (Piráti): Praha pronajme byty pro klienty chráněného bydlení

12.04.2021 19:28

Rada hlavního města Prahy dnes rozhodla o pronájmu dvou městských bytů neziskové organizaci Bona, o.p.s. Organizace tyto byty poskytne svým klientům v režimu chráněného bydlení.

Zábranský (Piráti): Praha pronajme byty pro klienty chráněného bydlení
Foto: Piráti
Popisek: Adam Zábranský

V pronajatých bytech budou žít klienti, kteří dosud žili v Chráněném bydlení Draháň, konkrétně ve Vile Jitka, kterou organizace Bona nemůže již dále užívat. Vzhledem k velikosti a dispozici obou bytů budou využívány více klienty sociální služby. Nájemní smlouvy budou uzavřeny na dobu neurčitou za cenu 100 Kč/m2.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

„Praha dlouhodobě podporuje organizace zabývající se prospěšnou činností, a to například prostřednictvím pronájmu městských bytů. Systém chráněného bydlení podporuji jako krok k deinstitucionalizaci péče o duševně nemocné občany a občanky, který jim dává možnost získat samostatnost a za podpory sociálních pracovníků stabilizovat jejich bytovou i psychickou situaci,“ uvádí radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Pobytová služba chráněného bydlení je poskytována osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního znevýhodnění nebo chronického onemocnění (včetně duševních nemocí) a jejich situace tak vyžaduje pomoc jiné osoby. Pracovníci neziskové organizace připravují své klienty k budoucímu samostatnému bydlení, například s podporou terénní či ambulantní sociální služby. Cílem režimu chráněného bydlení je připravit klienty na začlenění do společnosti a pomoci jim osamostatnit se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…