Záhoř (ANO): Rozšíření Domu sociální péče v Kralovicích letos čeká největší objem prací

10.01.2023 6:34

Dům sociální péče v Kralovicích na Plzeňsku díky přístavbě nového pavilonu D zvýší kapacitu o 36 pokojů s 54 lůžky.

Záhoř (ANO): Rozšíření Domu sociální péče v Kralovicích letos čeká největší objem prací
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Součástí této etapy výstavby je rovněž částečná rekonstrukce sousední budovy B, která začne v dubnu. V ní se přestaví část interiéru a doplní především technické zázemí pro nové technologie, jako jsou automaticky řízené nádrže na požární a pitnou vodu nebo prostory pro servery. Investorem stavby za téměř 193 milionů korun bez DPH je Plzeňský kraj. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Práce společnost SWIETELSKY stavební zahájila loni v polovině října a kompletně je dokončí v létě 2024. Zahrnují rovněž výstavbu komunikace, parkoviště, opěrné zdi, retenčního jezírka či přeložky a přípojky inženýrských sítí a vrty pro tepelná čerpadla.

„Vzhledem k tomu, že stavba skončí až v příštím roce, smlouva se zhotovitelem zahrnuje i tzv. inflační doložku. Ta bude reagovat na vývoj cen stavebních materiálů,“ zdůrazňuje Martin Záhoř, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku.

Dokončeny jsou zatím hrubé terénní úpravy pro budoucí objekt D, kde jsou hlubinně založeny železobetonové piloty, a větší část základových pasů. „Trochu nás zdržela kanalizační stoka pod půdorysem této budovy, o níž jsme nevěděli. Vyřešilo se to jejím přeložením,“ hodnotí úvodní měsíce stavebních prací Jan Kutač, ředitel oblasti Sokolov, závodu Pozemní stavby Západ společnosti SWIETELSKY stavební.

Hlavní objem stavebních prací připadá na letošek. Jejich součástí budou i hlubinné vrty pro tepelná čerpadla typu země-voda, která sníží závislost domova na vytápění zemním plynem.

„Nepředvídatelné okolnosti se snažíme obratem řešit. I proto stavba už v posledních měsících roku 2022 nabrala velmi dobré tempo. To chceme držet, protože projekt je poměrně rozsáhlý a stále je před námi spousta práce,“ dodal Jan Kutač.

Dům sociální péče v Kralovicích poskytuje pobytové sociální služby osobám se zdravotním postižením i domov se zvláštním režimem. Investice rozšíří jeho kapacitu a umožní zvýšit kvalitu poskytovaných služeb. „V novém pavilonu budou jen jedno a dvou lůžkové pokoje a lepší zázemí pro personál. Zvýšením kapacity reagujeme na potřeby regionu, které vyšly jako závěry ze schůzek k plánování sociálních služeb na Kralovicku,“ uzavřel Martin Záhoř, náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…