Zahradníček (ANO): Jesenicko není na okraji našeho zájmu

08.10.2019 7:37

Opravy silnic, dopravní obslužnost nebo zajištění lékařské péče na Jesenicku – to jsou jen některá z témat, o kterých ve středu 2. října hovořili krajští radní se zástupci mikroregionů a starosty Olomouckého kraje. Jejich společné pracovní setkání proběhlo v Horní Lipové.

Zahradníček (ANO): Jesenicko není na okraji našeho zájmu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jan Zahradníček, náměstek olomouckého hejtmana na sedmém ročníku Moravského dopravního fóra v Clarion Congress Hotelu v Olomouci

„Diskuze přinesla řadu zajímavých témat a hodně inspirace. A snad také obyvatele Jesenicka přesvědčila, že jejich region není na okraji našeho zájmu. Naopak, hejtmanství mu věnuje velkou pozornost,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanova slova potvrzují například rozsáhlé investice do dopravní infrastruktury v severní části kraje. Opravy silnic byly ostatně nejdiskutovanějším tématem celého pracovního setkání.

„Společně se starosty jsme řešili například plánované obchvaty některých obcí na Jesenicku nebo situaci na Červenohorském sedle, kde jsou problémy s neukázněnými motorkáři. Dobrou zprávou je, že rozsah dopravní obslužnosti v regionu kraj zachová i v příštím roce,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

V části věnované zdravotnictví čekaly účastníky setkání informace o poskytování péče v Jesenické nemocnici a plánované výstavbě výjezdové základny záchranářů v Jeseníku.

„Zdravotnická péče v tomto regionu je zcela srovnatelná s ostatními částmi kraje,“ ujistil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě