Zahradníček (ANO): V Příkazech zatáhli za jeden provaz. Výsledkem je opravený průtah obcí

09.09.2019 12:22

Ukázkový příklad spolupráce soukromé firmy s obecní a krajskou správou předvedli lidé v Příkazech, kde proběhla rekonstrukce silnice ve směru na místní část Hynkov. Na úhradě nákladů ve výši 43 miliónů korun se totiž kromě Olomouckého kraje podílela také obec a nedaleké zemědělské družstvo.

Zahradníček (ANO): V Příkazech zatáhli za jeden provaz. Výsledkem je opravený průtah obcí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jan Zahradníček, náměstek olomouckého hejtmana na sedmém ročníku Moravského dopravního fóra v Clarion Congress Hotelu v Olomouci

„Takhle nějak si představuji spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Opravená silnice, kterou teď v Příkazech mají, může být inspirací pro další vesnice v regionu,“ uvedl během slavnostního otevření cesty náměstek hejtmana pro dopravu Jan Zahradníček.

Rekonstrukcí prošel zhruba kilometrový úsek silnice. Ta leží v ochranném pásmu památkové rezervace a byla celá tvořena žulovými dlažebními kostkami. Chybělo jí však kvalitní podloží.

„Cesta se na mnoha místech celá prohýbala. Neprospíval jí ani průjezd zemědělské techniky. To byl také jeden z důvodů, proč družstevníci na rekonstrukci silnice darovali dvanáct miliónů korun,“ uvedl místostarosta obce Příkazy Josef Škrabal.

Kostky se vrátily jen asi na polovinu silnice, která má teď nové podloží. Zbývající část komunikace pokryl asfalt. Obec nechala vybudovat dešťovou kanalizaci, chodníky a parkovací zálivy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…