Zahradníček (TOP 09): Volby a sliby?

28.09.2017 21:09

Všichni udělají všechno, ale není to odvádění pozornosti od klíčové otázky?

Zahradníček (TOP 09): Volby a sliby?
Foto: TOP 09
Popisek: P ředseda KO TOP 09 KV kraje Petr Zahradníček

S volbami přichází z různých médií otázky typu, co bych udělal jako poslanec pro zdravotnictví, mladé lidi nebo naopak pro důchodce, jak bych propojil náš kraj se světem nebo jestli jsem pro těžbu lithia? Z odpovědí lídrů vyplývá, že všichni by zřejmě udělali všechno, co můžou. Jak si tedy vybrat?

Za prvé je třeba si uvědomit, že náš kraj „posílá“ do parlamentu jen 5 poslanců, tedy nejméně ze všech krajů. Za druhé, šanci ztrácí automaticky ti, co celorepublikově nepřekročí 5ti procentní hranici. Tím nám zůstává „ve hře“ velmi zúžený výběr, protože i kdyby některé uskupení v Karlovarském kraji překvapilo třeba 12%, nebude mu to nic platné, protože propadne v celostátním měřítku. Takže nám zbývají na výběr v zásadě jen parlamentní strany.

V minulých volbách získali po dvou poslancích ANO a ČSSD a k tomu jeden komunista. TOP 09 skončila velmi těsně čtvrtá, ale s náskokem na ODS. Jestli nechceme nechat dál válcovat republiku firemní politikou a levicí, bude třeba koncentrovat síly pravice.

TOP 09 je jedinou proevropskou pravicovou stranou, která jasně řekla, že nepůjde do vlády ani s Babišovo hnutím ANO, ani s komunisty nebo extrémisty, což ostatně dokazujeme i na krajské úrovni. Na region samozřejmě nezapomínejme, ale prioritou je udržení demokracie a proevropské orientace státu. To mohu za TOP 09 slíbit! Každý hlas bude důležitý, tak to pojďme společně zastavit.

A na závěr. Všem Václavům přání k jejich zítřejšímu svátku a ostatním hezký prodloužený víkend, třeba v lese mezi houbami.

PETR ZAHRADNÍČEK
LÍDR TOP 09 V KARLOVARSKÉM KRAJI

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…