Zajíčková (ODS): Radního Viktora Čahoje nahrazuje Jan Kavalírek

27.01.2021 7:37

V Radě městské části Praha 5 dochází k obměně radního pro oblasti financí, IT a EU fondů. Dosavadního radního Viktora Čahoje z TOP 09 střídá ve funkci jeho stranický kolega Jan Kavalírek.

Zajíčková (ODS): Radního Viktora Čahoje nahrazuje Jan Kavalírek
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Čahoj na svůj post rezignoval z osobních důvodů. Členem Rady městské části byl nepřetržitě od listopadu roku 2014.

Anketa

Měl by Milan Hnilička odejít z čela Národní sportovní agentury?

76%
24%
hlasovalo: 5406 lidí

„Chtěla bych na tomto místě velmi poděkovat Viktoru Čahojovi za práci, kterou v pozici radního pro městskou část Praha 5 odvedl.  Je mi líto, že svůj post opouští, ale nezbývá mně než jeho rozhodnutí respektovat,“ komentuje Čahojovo odstoupení z funkce radního starostka Městské části Praha 5 Renáta Zajíčková.

Nově zvolený radní Prahy 5 Jan Kavalírek byl do Zastupitelstva městské části zvolen v posledních komunálních volbách na podzim roku 2018. Do nové politické role nastupuje z pozice člena Finančního a návrhového výboru a komise sportu.

„Předně chci poděkovat kolegům zastupitelům za projevenou důvěru zvolením do funkce radního. Poděkování též patří Viktorovi Čahojovi, který odvedl kus práce. Nyní se vynasnažím udělat maximum, abych svými znalostmi a aktivní prací v oblastech rozpočtu, IT i EU fondů přispěl k dalšímu rozvoji naší Prahy 5,“ říká ke svému zvolení Jan Kavalírek.

Hlavní profesní doménou nově zvoleného radního Prahy 5 Jana Kavalírka jsou finance. Dlouhodobě podniká v oblasti inovací a zdravotnickém sektoru.

„V osobě pana Kavalírka vidím důstojnou a především profesně adekvátní náhradu za odcházejícího radního Čahoje. Pana Kavalírka znám jako velmi aktivního, byť věkem ještě hodně mladého politika, který dovede své okolí přesvědčit silnými argumenty.  Těším se, že díky jeho zkušenostem nejen v oblasti financí se nám podaří městskou část i v následujících letech posouvat,“ dodává Renáta Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…