Zajíčková (ODS): Rodiče z Cibulek nebudou muset vozit děti za hranici spádové oblasti

31.05.2021 10:57

Praha 5 svolává mimořádné zastupitelstvo k problematice školství

Zajíčková (ODS): Rodiče z Cibulek nebudou muset vozit děti za hranici spádové oblasti
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Na základě petice občanů, nazvané „Nechceme vozit děti přes půl Prahy – petice za zajištění dostatečné kapacity základního školství v Košířích pro spádové děti“, svolává městská část Praha 5 v zákonné lhůtě mimořádné zasedání zastupitelstva na 22. 6. 2021 v 8:00 hodin.

Po kontrole petičních archů bylo zjištěno, že obsahují 602 platných podpisů, čímž jejich počet ve vztahu k počtu obyvatel žijících na území MČ Prahy přesáhl limit 0,5 % občanů, nutný pro svolání mimořádného zastupitelstva.

„Jsem ráda, že na toto téma proběhne mimořádné jednání zastupitelstva. Na jednom místě tak může dojít k otevřené konfrontaci mezi pocity, které v rodičích vyvolává nové politické uskupení Praha 5 sobě, a skutečností. Ta je totiž taková, že ani letos, ani příští rok a ani v budoucnu nebudou muset rodiče z Košíř, přesněji z lokality Cibulek, vozit své děti za hranici spádové oblasti, natož přes půl Prahy,“ říká starostka městské části Praha 5 Renáta Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…