Žalkovský (STAN): Léto v Brně budiž pochváleno!

02.08.2015 12:35

Dotace, fondy, peníze, stavby, prostavěnost, termíny. Noční můra každého investora, jak utratit peníze v co nejkratším termínu. A tak plánuje, co nejdříve a co později tak, aby vše klaplo.

Žalkovský (STAN): Léto v Brně budiž pochváleno!
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

U nás v Brně a okolí se neplánovalo a vyřešilo se vše naráz. Příjezdy do Brna ze všech stran se začaly rekonstruovat. Od Kuřimi se plouží tisíce aut hodiny do Brna. Dálnice D1 Z Brna na Vyškov je neprůjezdná, pro jistotu se uzavřela objízdná komunikace i v Rousínově.  Do toho se začaly opravovat i koleje od Tišnova, koleje od Brna do Telnice- Sokolnic. Autobusy nahradily vlaky, ale zase problém – trasu autobusů opět přerušila oprava komunikace v Brně – Komárově. Takže objízdná trasa byla nahrazena jinou objízdnou trasou. 

Tisíce lidí se pařily v autobusech v těch největších vedrech. Náhradní zastávka v Brně u Tesca, bez WC a se dvěma lavičkami. Přístup po chodníku, který zabrali větnamští  prodejci.  Chápeme, že je třeba budovat, opravovat. Ale nebylo by vhodnější více koordinovat a plánovat? Zatím se dopravnímu létu v Brně moc nedaří. Aby se nám cestovalo ještě lépe, zabrali brněnští taxikáři jediná parkovací místa před hlavním nádražím, takže pokud chcete nastoupit nebo vystoupit s kufry u nádraží, máte smůlu.  Celkově se léto v Brně podobá chaosu a lidé toho už mají plné zuby. Kdo je vinen? Neměl by být koordinátor? Třeba odbor dopravy JMK. Ale tam jsme si už zvykli, že je vše složité a neřešitelné. Nejen v tomto případě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…