Zálom (Svobodní): Buďme ve střehu. Jinak se příští generace budou divit

31.12.2020 22:13

Komentář na facebookovém profilu k podmiňováním svobody vakcinací proti koronaviru

Zálom (Svobodní): Buďme ve střehu. Jinak se příští generace budou divit
Foto: Archiv LZ
Popisek: Luboš Zálom, lídr koalice Svobodných a Soukromníků, Středočeský kraj

Svobodní odmítají zvýhodňování očkovaných i znevýhodňování neočkovaných. Očkování má být zcela dobrovolným rozhodnutím každého jednotlivce. Jde o výsadně soukromou záležitost, kterou by neměl být člověk nucen nikomu odhalovat či dokonce zdůvodňovat.

Luboš Zálom: “Je naprosto nutné, abychom od samého začátku hlasitě odmítli jakoukoliv představu, že chodit do restaurace, jezdit MHD nebo nakupovat v samoobsluze jsou nějaké výhody, kterých se nám dostane odměnou za to, že se necháme očkovat. Nesmíme dopustit vytváření nějakých občanů druhé kategorie. Tím bychom otevřeli dveře příšerným vyhlídkám: nemáš očkování? Nedostaneš u banky účet, telefonní společnost ti zruší smlouvu, nedostaneš penzi.

Anketa

Co byste popřáli Janu Hrušínskému do nového roku?

hlasovalo: 16219 lidí

Pokud bychom žili ve svobodné společnosti, samozřejmě by dávalo smysl, aby si každá soukromá firma určila, zda chce jako součást smluvního vztahu vyžadovat jakýsi očkovací průkaz. Jsem si jistý, že naprostá většina firem by nic takového nevyžadovala. Restaurace chce prodávat jídlo a vytáčet pivo, ne lustrovat své zákazníky. Současná doba je však vymknutá z kloubů a stejně jako jsou ve vrcholných pozicích státu nalezlí zapřísáhlí nepřátelé svobody, kteří si implicitně nebo výslovně přejí jakousi zdravotní totalitu, stejný druh lidí obsadil kanceláře CEO pojišťoven, bank, telekomunikačních společností - a tento mocensko-ekonomický komplex je schopen vytvářet politiku mimo kontrolu občanů. Jinak řečeno, zavést totalitu, která tady ještě nebyla.

Ano, soukromé firmy mají právo na smluvní svobodu, stejně jako na ni mají právo jednotlivci - ale jestliže CEOs mamutích firem jsou vesměs nepřátelé svobody, ke svým postojům vychovaní a vzdělaní na prestižních univerzitách (jak je Ayn Randová nazývala, college-bred savages, barbaři vychovaní na univerzitách), do jaké míry můžeme hájit jejich svobodu vybrat si, že bankovní účet dostane jen ten, kdo je očkován proti covidu? Je to zásadní rozpor.

Buďme ve střehu. Jinak se příští generace budou divit, jak snadno jsme se vzdali svobody - stejně jako my nemůžeme uvěřit, jak snadno se lidé vzdali svobody před sedmdesáti či devadesáti lety.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice