Zálom (Svobodní): I přes nespravedlivé jednání magistrátu jsme boj proti ekoteroristům nevzdali

29.06.2023 10:50 | Tisková zpráva

Koncem března se Svobodní zúčastnili pravidelného pochodu ekoteroristů, kteří se prostřednictvím blokování dopravy na silnicích snaží dosáhnout omezení rychlosti dopravy v Praze na absurdních 30 km/h. Strana se tak postavila na stranu řidičů. Pokusili se dát ekoteroristům ochutnat vlastní medicínu a jejich pochod, který zásadním způsobem omezil dopravu v Ječné ulici, zablokovat.

Zálom (Svobodní): I přes nespravedlivé jednání magistrátu jsme boj proti ekoteroristům nevzdali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Zálom

Svobodní se přitom střetli nejen s ekoteroristy, ale i se zástupci z řad policie. Tedy s institucí, která by v první řadě měla chránit pořádek a zájmy slušných občanů. Za pokus o zablokování pochodu hnutí Poslední generace se tak zástupci strany musejí bránit nařčení ze spáchání přestupku. Tento údajný přestupek, spočívající dle vyjádření magistrátu, v neoprávněném vstupu na vozovku (která však již předtím byla zablokována ekoteroristy), je aktuálně úředně projednáván se všemi zúčastněnými a legitimovanými Svobodnými.

Jakékoliv nařčení z přestupku samozřejmě strana kategoricky odmítá a pokládá jej za políček spravedlnosti „Už poněkolikáté vyzýváme politické vedení hlavního města Prahy, aby využilo všechny zákonné cesty, jak blokačním průvodům ekoteroristů zabránit. V opačném případě by mělo na své mandáty rezignovat – nepracuje totiž ve prospěch svých občanů,” komentuje situaci Mgr. Luboš Zálom, místopředseda strany.

Záležitost půjde dále ke správnímu řízení, kde hrozí pokuta až pět tisíc korun. Luboš Zálom i někteří jiní přestupek při podání vysvětlení neuznali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…