Zamrazilová: K přijetí eura

09.03.2014 13:52

Přijmout euro je jako vstoupit do domu, u kterého ještě statik neposoudil, zda se během několika měsíců nezhroutí

Zamrazilová: K přijetí eura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozkutálí se evropské dotace?

Občanská demokratická strana o víkendu zahájila sérii ideových konferencí s kandidáty ODS do voleb do Evropského parlamentu. Prvním klíčovým tématem byly možné dopady nahrazení české koruny eurem na peněženky českých občanů. Odborným garantem diskuse byla kandidátka do Evropského parlamentu, bývalá členka bankovní rady České národní banky Eva Zamrazilová.

„Přijmout euro je jako vstoupit do domu, u kterého ještě statik neposoudil, zda se během několika měsíců nezhroutí. Než k takovému kroku přistoupíme, musíme znát přeci bezpečnost a spolehlivost projektu. Debata o vstupu do eurozóny vyžaduje seriózní diskuzi, do níž by občané měli být zapojeni. K tomu musí mít dostatek informací a musí znát všechna rizika tohoto později nezvratného kroku. Vstup do současné eurozóny s sebou nese závazky, které svým rozsahem významně přesahují závazky přijaté vstupem do EU,“ uvedla během přednášky Eva Zamrazilová.

Místopředseda ODS Jan Zahradil považuje odbornou diskusi v rámci přípravy pro volby do Evropského parlamentu za zcela zásadní. „Udržení koruny musí být elementární otázkou nadcházejících voleb a slyšet všechna rizika spojená s eurem od naší kandidátky Evy Zamrazilové, která kvalitativně patří ke špičkám ve svém oboru, nabízí pro občany argumenty, které jsou oproštěny od povrchního vnímání reality,“ řekl lídr kandidátky ODS do Evropského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.