Zdechovský (KDU-ČSL): Europoslanci vyzvali Komisi k přípravě záchranného ekonomického balíčku

12.03.2020 10:45

Nucené karantény a další omezení v práci kvůli epidemii COVID-19 budou mít dalekosáhlé dopady na evropskou ekonomiku a mohou vést k hospodářské krizi větší, než kterou svět zažil okolo roku 2008.

Zdechovský (KDU-ČSL): Europoslanci vyzvali Komisi k přípravě záchranného ekonomického balíčku
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Europoslanci proto vyzývají předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou, aby představila stabilizační mechanismus a začala se co nejrychleji zabývat tématem podpory podnikatelů a pracovního trhu. Výzvu z pozice místopředsedy výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL) inicioval europoslanec Tomáš Zdechovský.

„Téma dopadů opatření proti šíření COVID-19 nesmíme podcenit a už teď bychom měli začít dělat vše proto, abychom se vyhnuli hluboké ekonomické krizi. Na místě je proto zvážit implementaci adekvátních opatření na ochranu ekonomických zájmů občanů Unie,“ vysvětluje europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který je iniciátorem dopisu europoslanců Leyenové. Výzva už má potřebnou podporu napříč jednotlivými frakcemi.

Zdravotnictví není v kompetenci EU, v tomto mají hlavní slovo jednotlivé státy. EU ale může podpořit podnikání a zaměstnanost. „Už příslib, že EU pomůže, podpoří za současné situace mnoho předně malých a středních podnikatelů, kteří se obávají budoucích dopadů nucených karantén i přímo nemocnosti zaměstnanců,“ doplňuje Zdechovský, který má kromě výboru pro zaměstnanost zkušenost i s působením v rozpočtových výborech a je připraven pomoci s konkrétními návrhy.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…