Zdechovský (KDU-ČSL): Lež o Evropské unii a Německu má krátké nohy

28.03.2020 14:58

Fakta a čísla mluví jasně. Nevěřte fake news. Ověřujte si fakta. Žádný materiál pro Českou republiku Němci neukradli a EU rozhodně v Itálii pomáhá více jak kdokoliv jiný.

Zdechovský (KDU-ČSL): Lež o Evropské unii a Německu má krátké nohy
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Také jste slyšeli lež o tom, že Německo zadrželo zdravotnický materiál pro ČR? Tehdy jsem to ověřoval na ambasádě i MZV, které uvedli, že je to nesmysl, přestože paní hejtmanka tvrdila opak. Německý velvyslanec ji už 10 dní žádá o omluvu za tuto lež...neúspěšně. Tak třeba se nám podaří sdílením dosáhnout omluvy.

Také jste slyšeli o tom, jak Rusko, Kuba a Čína v Itálii pomáhají a EU selhala? Fakta ukazují opak:

Nejvíce peněz, masek, zdravotnického materiálu i lékařů je ze států EU, které navíc už rozvezli desítky těžce nemocných pacientů do volných nemocnic v Německu, Lucembursku, Francie nebo s EU spolupracujícím Švýcarsku.

Věděli jste například, že Francie a Německo na rozdíl od Číny zdarma dodali Itálii vysoce kvalitní masky ve větším počtu, než si italská vláda v Číně koupila?

Nebo věděli jste, že sousední Rakousko, které je menší jak Česká republika, dodala díky intervenci kancléře Sebastiana Kurze do Itálie zdarma 1,6 milionů ochraných masek?

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.