Zdechovský (KDU-ČSL): Lidé se často nechají strašit naprostými nesmysly

06.11.2017 18:01

Podle alternativních serverů už jsme v Bruselu přijali trvalé kvóty. Nepřijali a ani se to nestane. Ale určitě bude řada těch, kteří vám budou tvrdit opak a pokud nerozumíte procesům v EU, opět můžete nalétnout na další hoax.

Zdechovský (KDU-ČSL): Lidé se často nechají strašit naprostými nesmysly
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Není snad věc, která by západní a východní státy EU rozdělovala více, než názor na relokační mechanizmy, kterým se v ČR říká kvóty na uprchlíky. Zatímco v tzv. starých zemích převládá ochota pomoci těm, kteří na to jako skuteční uprchlíci před válkou mají dle mezinárodních smluv právo, v České republice se do jednoho pytle hází jak všichni ilegální ekonomičtí migranti, tak i uprchlíci a nezřídka už i jakýkoliv cizinec tmavší pleti.

Velký podíl viny na tom nesou různé „alternativní“, často proruské, dezinformační servery, které straší nesmysly o tom, jak už zlý Brusel přijal nové kvóty a v tichosti byly odsouhlaseny další trvalé relokace na „miliony muslimských nájezdníků ročně“. V lidech navozují pocit, že jsou to oficiální a veřejnoprávní média, která jim lžou a tyto informace zatajují. Věří proto v tajné plány multikulturního obohacení „kri-migranty“, které jsou tajné asi tak, že se těžko hledá někdo, kdo by o nich ještě neslyšel. Prostě nesmysl za nesmyslem.

V České republice se pozitivní zprávy o EU nenosí

Na říjnovém Summitu se státy dohodly, že pro jakékoliv přerozdělování migrantů bude třeba jednomyslnosti. I sama ČR tak může návrh zablokovat. Ale přesto se v České republice dál objevují zprávy o tom, jak díky plánu Bruselu budeme muset brát nějaké migranty z Afriky, což opět není pravda.

Tak jako nebyla pravda, že by Evropská unie chtěla Čechy odzbrojit i od vzduchovek, když se projednávala Směrnice o střelných zbraních. Přesto vznikla obrovská hysterie a kolik lidí v ní uvěřilo? Kolik vzduchovek a airsoftových zbraních bude po aplikace nové směrnice do českého práva registrováno? Žádná. Tak jako nikomu nebude vzatá jediná zbraň, kterou v současnosti vlastní.

Prostě nenechme se strašit lidmi, kteří o Evropské unii a způsobu rozhodování nic nevědí nebo je dokonce jejich cílem kvůli nějakým vlastním zájmům šířit nepravdy. Nenaletět těmto „svobodným webům bez politické korektnosti“ je občas opravdu těžké, protože se tváří jako jiné zpravodajské servery. Existují už ale jejich seznamy, přes které se dá zjistit, zda je web jen satirický nebo opravdu dezinformační. Osobně doporučuji kontrolu třeba přes neovlivni.cz a další servery, které se snaží informace skutečně ověřovat.

A kdybyste si přesto nějakou informací nebyli jistí, klidně napište i mému týmu. Nejsme jako ostatní politici, odpovídáme...

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

Psáno pro blog.idnes.cz

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice