Zdechovský (KDU-ČSL): Lidovci vždy byli a budou proevropská strana

26.04.2015 9:53

Europoslanec Tomáš Zdechovský oficiálně potvrdil, že se na květnovém celorepublikovém volebním sjezdu KDU-ČSL ve dnech 23. – 24. května ve Zlíně chce ucházet o post místopředsedy pro evropské záležitosti.

Zdechovský (KDU-ČSL): Lidovci vždy byli a budou proevropská strana
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Zdechovský se nedávno stal místopředsedou mladých lidovců v Evropském parlamentu a chce se i nadále soustředit na profilování českých lidovců v evropské politice. „Lidovci vždy byli a budou proevropská strana. Proto chci naší stranu více profilovat v evropských tématech a přinášet do České republiky evropská témata,“ prozradil důvody své kandidatury europoslanec Tomáš Zdechovský, který neuvažuje o aktivním vstupu do české politiky.

Podporu a nominaci na post místopředsedy strany získává Zdechovský napříč republikou. Nominovaly ho organizace ve Znojmě, Hradci Králové, v Havlíčkově Brodě, Ústí nad Orlicí a naposledy i na krajské konferenci Libereckého kraje, která se uskutečnila v Jablonci nad Nisou.

Kdo je Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský (1979, Havlíčkův Brod) je český poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL. Předtím působil jako krizový manažer a mediální analytik. Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 kandidoval za KDU-ČSL na 3. místě a byl s počtem 5 063 preferenčních hlasů do Evropského parlamentu. Zdechovský hovoří čtyřmi světovými jazyky.

Zdechovský působí v Evropském parlamentu ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu a ve Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci. Vloni se začal aktivně angažovat v kampani za navrácení dvou českých chlapců, kteří byli v Norsku odebráni tamním sociálním úřadem jejich české matce. Inicioval také otevřený dopis norským úřadům, pod který se podepsalo téměř 50 europoslanců z různých zemí a frakcí v Evropském parlamentu.
Nyní bojuje za jedno sídlo Evropského parlamentu, soustředí se na kontrolní činnost rozpočtu a tématům imigrace a vnitřní bezpečnosti. Evropská lidová strana ho pověřila starostí o rozpočet na bezpečnost nebo kontrolou evropských agentur.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…