Zdechovský (KDU-ČSL): Mitrofanova stařecká vrtošivost či nestydatá lež

06.11.2015 12:06

Rád bych se ve stručnosti ohradil vůči nehorázným lžím, které jsem se dočetl v pro mě těžko uvěřitelném komentáři Alexandra Mitrofanova s názvem „Mladická nerozvážnost, či záblesk pýchy?“ z 5. listopadu 2015.

Zdechovský (KDU-ČSL): Mitrofanova stařecká vrtošivost či nestydatá lež
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Předně naprosto odmítám tvrzení, že jsem proti aktivnímu „budování přátelských vztahů s lidmi jiných kultur a vyznání.“ Tvrdit něco takového na základě mého přesvědčení, že je potřeba rozlišovat uprchlíky a ekonomické migranty (což je postoj i vrcholných politiků ve vstřícném Německu) mi přijde zcela absurdní a naprosto nelogické.

Na další výroky na moji osobu můžu říci následující. Pokud jde o mé vyjádření k UEFA, bylo namířené proti politizace sportu, nikoli proti uprchlíkům. Dále je mi vytýkáno, že jsem psal jen o ekonomických migrantech, kteří lhali. Pan Mitrofanov tak opakovaně lže podobně jako ruská propaganda, kterou tak rád kritizuje. Navíc si ani nedohledal fakta o tom, jak jsem psal, že skuteční uprchlíci si zaslouží naši pomoc a sám se v těchto věcech aktivně angažuji.

Jinak sám mám za sousedy syrské uprchlíky, s nimiž máme velmi přátelské vztahy, a snažím se je podporovat. Proto musím naprosto kategoricky odmítnout dehonestující kritiku někoho, kdo žádným uprchlíkům podle twitteru nepomáhal a nepomáhá, a o lidech dělá úsudek na základě anonymních účtů na českých sociálních sítích. To by žádný slušný komentátor na západě nikdy neudělal. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.