Zdechovský (KDU-ČSL): Právo odpojit se

12.12.2020 18:02

Komentář na facebookovém profilu k zajištění dodržování pracovních podmínek i v digitálním světě

Zdechovský (KDU-ČSL): Právo odpojit se
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Zajímalo by mě, co si myslíte o "home office", zda vám vyhovuje a pokud ano, tak jak řešíte pracovní dobu a kontakt s kolegy a nadřízenými?

Anketa

Kdo z vybraných politiků má Vaši největší důvěru? (dle abecedy)

hlasovalo: 38073 lidí

Od vypuknutí krize COVID-19 se ukázalo, že pružná pracovní doba a práce na dálku s využitím digitálních nástrojů v některých odvětvích efektivně zajištˇují kontinuitu činností, a tak došlo k prudkému nárůstu "home office". Očekáváme, že práce z domova bude i po odeznění této krize stále běžnější.

Podle mého názoru je to pro mnoho lidí určitě výhodné. Je ale potřeba brát v potaz také negativa práce z domu. Jak si doma rozdělujete a počítáte pracovní dobu? Jak váš nadřízený pozná, kdy ještě může řešit pracovní záležitosti? Jak poznáte vy, kdy se můžete na kolegy obracet?

Proto jsme v Evropském parlamentu přišli s návrhem "práva odpojit se", které můžeme definovat jako právo pracovníka mít mimo pracovní dobu vypnuty digitální nástroje, které užívá ke své práci, aniž by se musel zodpovídat z toho, že neodpovídá na e-maily, telefonáty nebo textové zprávy.

Chceme zavést záruky, které v novém digitálním světě zajistí dodržování pracovních podmínek na všechny strany, aby byla vybudována určitá pracovní kultura.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice