Zdechovský (KDU-ČSL): Ruská vláda investovala 82 milionů eur do nevládních organizací Evropy

24.03.2023 9:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k těžbě břidlicového plynu v Evropě.

Zdechovský (KDU-ČSL): Ruská vláda investovala 82 milionů eur do nevládních organizací Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Studie think-tanku Wilfried Martens Centre for European Studies z roku 2016 zmiňuje, že těžba břidlicového plynu v EU by představovala pro Rusko citelnou ránu kvůli jeho finanční závislosti na vývozu plynu do EU. Ruská vláda proto investovala 82 milionů eur do nevládních organizací, jejichž úkolem bylo přesvědčovat vlády v zemích EU, aby upustily od záměru těžit břidlicový plyn.

Ovlivňováním veřejného mínění a evropské politiky proti těžbě fosilních paliv tzv. frakováním (velmi neekologický způsob těžby) chtělo Rusko dosáhnout toho, aby jeho producenti ropy a zemního plynu nemuseli čelit větší konkurenci, mohli si i nadále účtovat vyšší ceny a měli tak i nadále zajištěné větší zisky.

Cílem Ruska tedy bylo udržet Evropu ještě více závislou na ruských fosilních palivech, přičemž některé ekologické organizace zde sloužily jako užiteční idioti. Když k tomu přičteme ještě nerozumnou politiku mnoha evropských představitelů, kteří přímo spoléhali na ruský plyn z Nord Streamu, měla Evropa zaděláno na veliký problém, který Evropa pocítila loni záhy po ruském napadení Ukrajiny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…