Zdechovský (KDU-ČSL): Vrah není vinen, protože si před činem dal marihuanu

14.08.2019 5:36

Komentář na facebookovém profilu k narůstajícímu násilí vůči Židům ve Francii

Zdechovský (KDU-ČSL): Vrah není vinen, protože si před činem dal marihuanu
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Tak rozhodl nedávno francouzský vyšetřující soudce v procesu s devětadvacetiletým muslimským imigrantem z Mali Kobili Traorém, který je obviněn z vraždy své pětašedesátileté sousedky, židovské lékařky a učitelky Sarah Halimiové.

To, že si někdo vezme návykovou látku, by přece nemělo být důvodem k zastavení trestního stíhání. To bychom mohli zbavit viny i člověka, který někoho zabije v opilosti.

Nedivím se, že nejen francouzští Židé, ale i světová veřejnost jsou vytočení tak benevolentním přístupem vůči pachateli brutální vraždy, kterou spáchal z protižidovské nenávisti, a mnoho Židů chce emigrovat. On to navíc nebyl jediný takový případ v jejich zemi. Loni v březnu muslim Yacine Mihoub se spolupachatelem zavraždili pětaosmdesátiletého Mireilla Knolla, který přežil holokaust, ale současnou vlnu antisemitismu ve Francii už ne.

Alarmující je fakt, že francouzské úřady evidovaly v minulém roce 540 antisemitských útoků, což je proti roku 2017 nárůst o 75 procent. Ty mají kromě fyzického násilí také podobu slovních urážek, protižidovských nápisů, ničení majetku nebo hanobení hrobů. Viníky bývají často muslimští přistěhovalci, kteří považují Židy za své nepřátele. To vše jsou důkazy toho, že Francii ovládla nepřátelská protižidovská atmosféra.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Nepovažuji za normální, aby z členského státu EU odcházeli lidé, protože se obávají o svou bezpečnost.

Prezident Emmanuel Macron opakovaně vyhrožuje, že kromě jiných zatočí i s Maďarskem, které podle něj porušuje pravidla EU. A Francie je neporušuje? Je pokrytecké, že Maďarsku se vytýká i antisemitismus, přitom v této zemi nedošlo v minulém roce k jedinému násilnému protižidovskému útoku. Zato ve Francii není den, aby k útokům na Židy nedošlo.

Proto by si měl prezident Macron nejdříve udělat pořádek u sebe doma, než začne jiným zemím diktovat, co mají dělat. Antisemitismus je pro Francii velkým problémem. A soudě podle posledního rozsudku, zřejmě to asi dlouho nikdo řešit nebude nebo nechce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce