Zdechovský (KDU-ČSL): Zbytečné Zemanovy hovory o hov-u a ku-vach

04.11.2014 22:41

Můžeme si gratulovat, jakého to máme prezidenta. Miloš Zeman nám ukázal, že je opravdovým prezidentem dolních deseti milionů, a ne pražské kavárny plné všelijakých darmožroutů. Upřímnost se vždycky cení nejvíce.

Zdechovský (KDU-ČSL): Zbytečné Zemanovy hovory o hov-u a ku-vach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Přece se nebude tvářit jako příliš nóbl. Prostý český lid v čele se svými hrdými vlajkonoši říkající sprosťárny dokáže náležitě ocenit, když politik bez obalu a narovinu řekne, co si myslí. Tak to má většina lidí ráda. A ne nějaké prázdné diplomatické kecy, které jsou úplně o h.…, tedy pardon, o ničem.

Ale teď vážně. Mělo být dnešní poněkud rozverné vystoupení pouhým excesem? Doufáme, že ano, ale po předchozích Zemanových virózách zůstaňme raději skeptiky. V důsledku výše zmíněného bude třeba z prezidentova jednání vyvodit patřičné důsledky. 

Posuňme prezidentovy hovory na noční hodinu

V první řadě by bylo opravdu namístě, aby redakce Českého rozhlasu zvážila, zda nepřesunout pořad Hovory z Lán až na dobu po 22. hodině. Už proto, aby nebyla narušena mravní výchova mládeže.  A tím by vše samozřejmě zdaleka nekončilo. Posunout by se musel i tradiční čas konání novoročního, či v případě Miloše Zemana spíše vánočního projevu. I ten by bylo nutné odvysílat až v čase, kdy je v televizi běžné zhlédnout filmy pro dospělé.

Možná se opravdu dočkáme chvíle, kdy budou prezidentovy projevy označené hvězdičkou. A namísto fanfár z Libuše bude moderátor před začátkem upozorňovat diváky na to, že pořad obsahuje vulgarismy a není proto vhodný pro děti.

Prezident ztrácí zábrany

Ano, zní to absurdně. Ale až tak daleko to ale může dojít, pokud bude prezident i nadále postupně ztrácet veškeré zábrany (pokud vůbec někdy nějaké měl). Výjimečné situace si ale žádají výjimečná řešení. Někdy si ale říkám, že je to trošičku na škodu.

Nerad bych byl, aby moje děti sledovaly projev prezidenta pronášejícího projev k národu v podnapilém stavu. Asi těžko bych jim pak vysvětloval, že takto by se hlava státu chovat neměla a naopak by měla jít všem občanům příkladem.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).