Zelení: Nikdo by neměl být vězněn či zemřít kvůli tomu, že požaduje mír

19.02.2024 6:23 | Ze sítí

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na úmrtí ruského opozičního aktivisty Alexeje Navalného

Zelení: Nikdo by neměl být vězněn či zemřít kvůli tomu, že požaduje mír
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zemřel kritik ruského režimu a okupace Ukrajiny Alexej Navalnyj. Navalnyj odsoudil ruskou invazi na Ukrajinu ihned po jejím začátku 24. února 2022 a prohlásil, že má jen odvádět pozornost od problémů v Rusku. Chvíli poté vyzval své stoupence k pouličním protestům proti válce. Veřejně prohlašoval, že Rusko musí ukončit okupaci Ukrajiny a uznat ukrajinské hranice tak, jak byly stanoveny v roce 1991 po rozpadu Sovětského svazu.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 46022 lidí

Právník a politický opoziční aktivista zemřel ve vězeňském táboře, který leží za polárním kruhem a je pokládán za jeden z nejdrsnějších v Rusku, uvedly tiskové agentury dle vězeňské služby a úřadů. Příčina smrti se zjišťuje, podle služby se mu po procházce udělalo nevolno a ztratil vědomí.

V roce 2020 Navalného zachránili lékaři v Německu, poté co se mu rovněž udělalo z nejasných příčin špatně na palubě letadla v Rusku. Němečtí lékaři tehdy konstatovali otravu jedem ze skupiny bojových látek novičok. Navalnyj se z Německa dobrovolně a z vlastní vůle vrátil, po příletu byl okamžitě zatčen.

Podporujeme mír a ukončení okupace! Proto je za nás pomoc Ukrajině naprosto klíčová. A proto podporujeme budoucnost Ukrajiny jak v Evropské unii, tak v Severoatlantické alianci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…