Zelení: Po limitech další pochybení ministra Brabce

09.02.2016 11:12

Strana zelených vyjadřuje znepokojení z výsledku jednání vlády, která i přes jasný požadavek Evropské komise neschválila zařazení Labského údolí v Ústeckém kraji a louky u Přelouče se Slavíkovými ostrovy do seznamu evropsky významných lokalit Natura 2000. Ministr Brabec tak otevírá cestu betonovému byznysu ve výstavě kanálu Dunaj-Odra-Labe.

Zelení: Po limitech další pochybení ministra Brabce
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Česká vláda nezařadila přírodně unikátní lokality Labského údolí a Slavíkových ostrovů do seznamu Natura 2000. Toto rozhodnutí ve prospěch betonové lobby a prezidenta Zemana, kteří se snaží o výstavbu ekonomicky nesmyslného kanálu Dunaj-Odra-Labe, vystavuje Česko riziku citelných sankcí ze strany Evropské komise. SZ proto vyzývá vládu ČR k revokaci tohoto rozhodnutí.

„České republice hrozí za nesplnění smluvních závazků s EU, že přijde o část evropských dotací na ochranu přírody a některé dopravní stavby, navíc bude platit pokutu ve výši 10 000 EUR denně. Ustupovat snahám o splavnění Labe výstavbou jezů v době, kdy vody enormně ubývá a koryto řeky bývá velice často na minimálním stavu vody, považuji za neuvěřitelné pochybení ministra Brabce, podobné nedávnému rozhodnutí o prolomení těžebních limitů hnědého uhlí v Ústeckém kraji,“ říká Daniel Pitek, člen předsednictva SZ a soukromý zemědělec z Ústeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.