Zelení: Prodej vepřína v Letech konečně dokonán

25.11.2017 10:02

Stát uzavřel s firmou AGPI smlouvu o koupi vepřína v Letech, kde stával koncentrační tábor pro Romy a otvírá se tak možnost pro to, aby se konečně z tohoto místa stalo místo pietní.

Zelení: Prodej vepřína v Letech konečně dokonán
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Vepřín na místě koncentračního tábora, kde zemřely stovky romských mužů, žen a dětí, byl dlouhá léta ostudným pozůstatkem minulého režimu. Nyní bude tato nedůstojnost a neúcta snad napravena a oběti z řad Romů a Sintů, stejně jako jejich pozůstalí, se po více než 70 letech od konce války dočkají důstojného pietního místa. Konečně,“ řekl k tomu Matouš Vencálek, člen předsednictva Zelených.

Irena Moudrá Wünschová, místopředsedkyně Zelených dodává: „Celá ta dlouhá léta, kdy byl vepřín v Letech, v místě bývalého koncentračního tábora v provozu, jsem si říkala, co bychom prožívali my, kdyby byl vepřín například v Terezíně. Mám teď radost, spolu s romskými přáteli, že se věci mění k dobrému.“

Zelení tak oceňují tento krok státu, který však podle nás měl přijít dřív.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.