Zelení: Zabraňme obrovským a zbytečným ztrátám

22.02.2021 14:43

Nacházíme se ve zvláštní situaci, kdy pandemie koronaviru nepolevuje, ale představitelé vlády částečně kapitulují. Celá situace tak více nahrává celkové demotivovanosti a zmatenosti veřejnosti.

Zelení: Zabraňme obrovským a zbytečným ztrátám
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zelená politika je politikou zodpovědnosti. Proto jako Zelení i v této zlomové situaci stojíme na straně zodpovědnosti a plně podporujeme otevřený dopis premiérovi tří členů NERV – Štěpána Jurajdy, Daniela Prokopa a Jana Švejnara.

„Není prostor na líbivá vyjádření a vzbuzování falešných nadějí na otevírání obchodů nebo restaurací. Měli bychom ale směřovat k otevření škol, protože není možné držet naše děti jako rukojmí této krize donekonečna,“ říká spolupředsedkyně Zelených Magdalena Davis. „Pro bezpečné otevření škol je jednak nutné zajistit testování žáků a očkování učitelů, ale také maximálně redukovat rozvoj epidemie jinde,“ dodává Magdalena Davis.

„Spolu s autory otevřeného dopisu vyzýváme premiéra k zavedení povinnosti testování na pracovištích, a to zejména ve výrobních a skladových provozech, které nejsou regulovány systémem PES,“ říká spolupředseda Zelených Michal Berg a dodává, že to musí být podpořeno hrazením vzniklých nákladů.

„Samozřejmě je potřeba nastavit správné kompenzace všem, kteří zůstali kvůli současným opatřením bez přijmů, včetně OSVČ. Finančně motivovat je třeba také karanténní opatření, neboť Česká republika patří v rámci OECD k zemím s nejmenšími náhradami mzdy v prvních 14 dnech, což se projevuje na snížené ochotě k testování a sebeizolaci,“ doplňuje Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.