Zelení a Piráti zveřejnili svou kandidátku pro volby ve Zlínském kraji

07.08.2016 18:48

Koalice Otevřený kraj zveřejnila kandidátku pro krajské volby 2016. V čele kandidátky bude stát vsetínský zastupitel a místopředseda Strany zelených Michal Berg.

Zelení a Piráti zveřejnili svou kandidátku pro volby ve Zlínském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Dvojkou je zástupce Pirátů Petr Tkadlec a na třetím místě je místostarostka Rožnova pod Radhoštěm a místopředsedkyně spolku Zdravý Rožnov Kristýna Kosová.

“Vzájemná spolupráce se oběma stranám osvědčila na řadě míst v kraji. Je proto logické, že jsme našli společnou řeč i v krajských otázkách. Navíc jsme přizvali velmi zajímavé nezávislé kandidáty” okomentoval koaliční spolupráci Michal Berg.

V první desítce jsou z nezávislých kandidátů také pořadatel festivalu Zlínské jaro Tomáš Pasterný ze Zlína, starosta obce Boršice Roman Jílek nebo výtvarník Michal Stránský z Uherského Hradiště. Na kandidátce jsou lidé ze všech míst kraje a uzavírá ji známý zlínský protikorupční aktivista Luděk Maděra.

Programově chce koalice upozorňovat na zásadní problémy životního prostředí, mezi které patří narůstající sucho a nedostatek vody. Chce zároveň klást důraz na transparentnější fungování krajského úřadu a výrazné zlepšení integrované veřejné dopravy v kraji.

Celou kandidátku i programové priority si můžete prohlédnout na webu www.otevrenykraj.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky