Zelení otevírají diskusi na téma sexismu v reklamě, médiích a politických kampaních

05.12.2013 12:29

Nominaci předvolebního vizuálu Strany zelených (SZ) na cenu Sexistické prasátečko využili zelení k otevření širší veřejné diskuse.

Zelení otevírají diskusi na téma sexismu v reklamě, médiích a politických kampaních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Dnes na odborné debatě s tématem sexismu v reklamě, médiích i politických kampaních představila SZ rámec pravidel volebních kampaní, který by měly dodržovat všechny politické strany.

„Tato debata byla uspořádána v návaznosti na to, že zelení byli nominováni a skončili na druhém místě v letošním ročníku soutěže Sexistické prasátečko, organizované brněnskou neziskovou organizací NESEHNUTÍ. Nominaci si zasloužili předvolebním vizuálem, který však nebyl schválen volebním štábem a neprodleně po svém zveřejnění byl stažen. Zelení přitom soutěž dlouhodobě podporují a snaží se o bourání genderových stereotypů v médiích a reklamě,” uvedla k iniciativě Lucia Zachariášová.

Zelení debatu vnímají jako otevření širší celospolečenské diskuse na téma sexismu. Touto cestou by rádi oslovili i další politické strany v České republice, aby začaly o těchto tématech také mluvit.

„V návaznosti na debatu připravujeme pravidla vedení volebních kampaní, kterými se chceme v dalších volbách řídit. Kromě předcházení sexismu obsahují opatření týkající se transparentnosti, financování, komunikace s voličkami a voliči či přístupu s důrazem na lidská práva. Pravidla bychom nyní rádi konzultovali s neziskovými organizacemi. Považujeme za nezbytné, aby se i ostatní politické strany zavázaly k pravidlům, která pomohou zlepšit politickou kulturu v České republice,“ dodal předseda zelených Ondřej Liška.

Jako panelisté na dnešní diskuzi vystoupili Kristýna Pešáková, koordinátorka soutěže Sexistické prasátečko z organizace NESEHNUTÍ, Jan Látal, creative director volební kampaně zelených ze skupiny Družina a Lucia Zachariášová z Genderové odborné sekce Strany zelených. Moderování debaty se ujal předseda SZ Ondřej Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…