Zelení se připojují k výzvě generálního ředitele České televize

28.10.2017 18:58

Český rozhlas a Česká televize se ohradily proti výrokům Tomia Okamury, předsedy hnutí SPD, o zestátnění veřejnoprávních médií.

Zelení se připojují k výzvě generálního ředitele České televize
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Okamura v pondělí v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu řekl, že hnutí chce zrušit koncesionářské poplatky a zestátnit Českou televizi a Český rozhlas, aby byl jasný dohled Nejvyššího kontrolního úřadu nad hospodařením veřejnoprávních médií.

Česká televize a Český rozhlas vyzývá politiky, aby bránili principy demokracie a nezávislost médií. Podle ředitele ČT Petra Dvořáka jsou média veřejné služby silná, nezávislá a v žádném případě neslouží politickým nebo ekonomickým cílům.

Zelení razantně odmítají zestátnění veřejnoprávních médií, proto se připojili k výzvě generálního ředitele České televize. Kdo útočí na veřejnoprávní instituce, ten útočí na jednu ze zásadních složek demokratického právního státu. Zestátnění veřejnoprávních médií razantně odmítlo i hnutí Starostové a nezávislí, hnutí ANO, TOP 09, ale i KSČM nebo Piráti.

Výzva generálního ředitele ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce