Zelení vyzývají poslance: Chraňte zbytky divoké přírody

24.01.2017 18:42

174 delegátek a delegátů sjezdu Strany zelených vyzvalo poslance k přehlasování pozměňovacích návrhů ze Senátu k zákonu o ochraně přírody a krajiny

Zelení vyzývají poslance: Chraňte zbytky divoké přírody
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Vážené poslankyně, vážení poslanci,

silně nás znepokojuje přístup senátorů a senátorek k zákonu o ochraně přírody a krajiny. Ti svým hlasováním pozměnili vládní návrh zákona tak, že naše přírodní dědictví v podobě národních parků umožní zásadně degradovat.

Pozměňovací návrhy Senátu jsou v rozporu se zájmy ochrany přírody a jdou proti původnímu záměru zákona. Ze zákona by mimo jiné zmizel dlouhodobý cíl chránit nerušený vývoj přírody v převážné většině národních parků a významná část jejich území by se změnila v hospodářské lesy.

Zbytky divoké a polodivoké přírody v našich národních parcích považují mnozí z nás za možná to nejcennější, co naše příroda nabízí. Velká část veřejnosti, nejen ekologové, je navštěvuje a vzhlíží k nim s pokorou a úctou. Domníváme se, že zákon v podobě, kterou jste vy schválili, může přinést to, že bohatství národních parků České republiky zůstane zachováno i dalším generacím.

Věříme, že na svých postojích setrváte a přehlasujete pozměňovací návrhy ze Senátu při opakovaném hlasování v Poslanecké sněmovně. Budou vám zavázáni nejen všichni milovníci přírody, ale i příroda sama.

S úctou,

174 delegátek a delegátů sjezdu Strany zelených

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Adámková (ANO): Vyškrtnutí chráněného distribučního systému nahrává monopolním strukturám

23:08 Adámková (ANO): Vyškrtnutí chráněného distribučního systému nahrává monopolním strukturám

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k zákonu o léčivech