Zeman: Hasiči představují nesmírně důležitou páteř IZS

28.10.2014 22:00

Projev prezidenta republiky při jmenování nových generálů

Zeman: Hasiči představují nesmírně důležitou páteř IZS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Dámy a pánové, vážení a milí hosté, páni generálové,

dovolte mi, abych Vám ještě jednou blahopřál. Jsem velmi rád, že policie České republiky má v čele generála, což symbolicky podtrhuje její význam. Jsem rád, že zástupce náčelníka generálního štábu se připravuje tímto vyznamenáním na svoji další úspěšnou kariéru. Jsem rád, že generálem se stává i generální ředitel vězeňské služby, ale zvláště bych chtěl ocenit hasičský záchranný sbor, který dnešním dnem dostává dalšího generála. Je tomu tak především proto, protože ať už dobrovolní nebo profesionální hasiči představují nesmírně důležitou páteř  integrovaného záchranného systému, a jsem si vědom obrovské práce, kterou vykonávají ne jenom v období životních katastrof, ale také v době, kdy podporují kulturní a spolkovou činnost v našich městech a obcích.

Pokud jde o Armádu České republiky, chtěl bych říci, že občas dostávám na stůl nejrůznější návrhy na reorganizaci české armády, které odpovídají názoru, že někteří generálové jsou schopni se připravovat na minulou válku. Jsou to návrhy na vytvoření vševojskové armády, teritoriální obrany, zřízení několika nových tankových brigád a podobné. Ve skutečnosti moderní válka, válka s mezinárodním terorizmem neznamená, že budeme čekat na hranicích, až přijde nepřítel, ale budeme se snažit bojovat s tímto nepřítelem i tisíce kilometrů daleko v našich zahraničních misích. A zde věřím, že Armáda České republiky uspěje a že bude ochotna se těchto zahraničních misí i nadále účastnit a naváže tak na naši afgánskou misi, ale naváže časově daleko vzdálenější tradici našich legionářů.

Dovolte mi, abych všem generálům popřál v jejich budoucí práci, plný úspěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.