Zeman: Naší nezávislosti by nebylo, kdyby nebyla vydobyta i silou zbraní

28.10.2014 21:53

Projev prezidenta republiky při slavnostní přísaze vojáků Armády České republiky

Zeman: Naší nezávislosti by nebylo, kdyby nebyla vydobyta i silou zbraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

28. říjen slavíme jako den nezávislosti našeho státu. Je dobré si právě v tento den uvědomit, proč tato nezávislost vznikla. Ano, mnozí historici píší o umění našich diplomatických vyjednavačů a je to pravda, ale naší nezávislosti by nebylo, kdyby nebyla vydobyta i silou zbraní. Silou legií, které působily v Rusku, kde jeden čas ovládaly téměř celou Transsibiřskou magistrálu, které působily ve Francii v Itálii a v dalších zemích. Na tradici těchto legionářů navazují bojovníci, kteří bojovali ve druhé světové válce v západní i východní armádě. A pokračovatelem této tradice jsou i vojáci, kteří dnes slouží v zahraničních misích, protože charakter války se změnil a válka s mezinárodním terorizmem vyžaduje, abychom svobodu a bezpečnost našich občanů někdy chránili i tisíce kilometrů za našimi hranicemi, abychom tak zabránili teroristických buňkám proniknout na území našeho státu.

Dovolte mi, abych Vám v plnění Vašich povinností popřál mnoho zdaru a úspěchu a abych Vám popřál to, co je pro vojáka nejcennější, odvahu a statečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.