Ženíšek (TOP 09): Pařížská tragédie povede ještě k větší nenávisti a radikálnějším postojům

14.11.2015 11:40

Noční teroristický útok, který otřásl Paříží, již odsoudil celý svět. V této nelehké situaci ale nesmíme podléhat strachu, o který teroristům jde.

Ženíšek (TOP 09): Pařížská tragédie povede ještě k větší nenávisti a radikálnějším postojům
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

„Je to obrovská tragédie. Pravděpodobně jedna z nejhorších za poslední roky. Povede ještě k větší nenávisti a radikálnějším postojům vůči tomu, jak se Evropa vypořádává s migrační krizí. Přestože nevíme, o jaké teroristy se jedná a zda-li jsou vůbec nějak spojeni s těmi lidmi, co do Evropy ze Sýrie a Iráku přicházejí, tak to s tím bude většina lidí pochopitelně spojovat. Převládat teď budou především emoce. Evropu to musí probudit, aby konečně začala mít kontrolu nad svými vnějšími hranicemi a veřejnost mohla mít oprávněný pocit, že to zvládá. Při masivním a nekontrolovatelném přílivu lidí v krátkém čase, nemohou ani bezpečnostní složky a tajné služby efektivně pracovat a predikovat takovouto hrozbu. Je zapotřebí jednat s chladnou hlavou. Opatření francouzského prezidenta, které uvedl do praxe, považuji v tuto chvíli za adekvátní," uvedl místopředseda a zahraniční expert TOP 09 Marek Ženíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…