Zimmermann (ODS): Zdravotnictví potřebuje změny, nejen víc peněz

22.09.2016 14:39

Česká lékařská komora bude na dnešním mimořádném sjezdu řešit krizi zdravotnictví.

Zimmermann (ODS): Zdravotnictví potřebuje změny, nejen víc peněz
Foto: ODS
Popisek: ODS

Lékaři dlouhodobě upozorňují na problémy, které ministerstvo odmítá skutečně řešit a pouze přidává další a další veřejné peníze do bezedného systému. Mimořádný sjezd není běžnou událostí, jenom ukazuje, jak špatně současná vláda rezort spravuje.

Musíme hledat cesty, jak do zdravotnictví přivést více soukromých peněz, v jejichž zapojení je ČR na jednom z posledních míst v EU. Musíme zásadně podporovat domácí péčí zdravotní i sociální tak, aby lidé mohli co nejvíce času léčby strávit doma. Taková péče je podstatně levnější a zároveň komfortnější, než pobyt ve zdravotnickém zařízení a zároveň se tím pro lékaře uvolňují ruce pro péči o ty, kteří nemocnici skutečně potřebují. V neposlední řadě je nutné změnit zdravotní pojišťovny na efektivní nákupčí zdravotní péče a zároveň lépe chránit pojištěnce. 

Máme podobný názor jako ČLK na nutnost snížit počet základních specializací lékařů a na potřebu zjednodušit administrativu, která se na lékaře a sestry valí. Souhlasíme s principem stejných úhrad za stejnou péči a nutností zprůhlednit a zjednodušit Úhradovou vyhlášku a tzv. Bodník.

Petr Zimmermann
expert ODS pro oblast zdravotnictví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …