Zubr (ODS): Většina lidí je ráda za otevření nových stanic metra

27.04.2015 13:58

Otevření tří nových stanic metra pozitivně vnímají dvě třetiny lidí. Šedesát procent lidí se současně domnívá, že by Praha 6 měla usilovat o realizaci druhé etapy prodloužení metra z Motola k letišti Václava Havla.

Zubr (ODS): Většina lidí je ráda za otevření nových stanic metra
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Vyplývá to z průzkumu, kterého se lidé dobrovolně účastnili na stránkách www.metropro6.cz.

Přínosy nově otevřeného úseku vidí lidé obecně ve zrychlení dopravy, rychlejší dostupnosti jiných částí města, zjednodušení cestování a v neposlední řadě v odlehčení dopravy kolem Vítězného náměstí.

Nejvíce jim naopak vadí, že není vyřešena otázka parkování. „Z ankety je patrné, že lidé se nejvíce obávají problémů s parkováním. V okolí stanic postrádají regulaci parkování i záchytná parkoviště. To jsou úkoly, které je potřeba urychleně řešit,“ říká Jakub Stárek, předseda šestkové ODS, která anketu zorganizovala.

Další nevýhodu lidé vidí v dlouhých odpoledních intervalech metra, když z Dejvic odjíždí jen každá druhá souprava.

V jednoduché anketě lidé odpovídali na dotazy, v čem osobně je pro ně metro přínosné a co jim naopak nejvíce vadí. „Průzkumem snažíme zjistit názory občanů, a to nejen z Prahy 6. O výsledcích se lidé mohou nechat informovat emailem,“ říká místopředseda komise dopravy Prahy 6 Alan Zubr s tím, že lidé stále mohou své názory sdělovat na uvedených stránkách.

Do webové ankety se během prvního týdne zapojilo více než 100 lidí, k dnešnímu dni celkem 120. Většina z nich je z Prahy 6, přesněji 55%. Nejvíce se zapojili lidé z Petřin a z Dejvic. Ostatní žijí v jiné části Prahy nebo své bydliště neuvedli.

Ing. Alan Zubr
člen oblastní rady
zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice