Zuna (TOP 09): Kanceláře jsme převzali po komunistech

05.11.2021 10:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nové práci poslance.

Zuna (TOP 09): Kanceláře jsme převzali po komunistech
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

PRVNÍ KROKY VE SNĚMOVNĚ

Co se před pár měsíci zdálo obtížné, stává se skutečností. Zvolili jste mě poslancem. Práce začíná. Kanceláře jsme převzali - po komunistech. A je tedy co zlepšovat. Osobně na tu svou tak teprve čekám. Místo zabydlování trénuji orientaci v budovách. Trefím z našeho klubu do jednacího sálu a do jídelny. Jídelnu jsem vlastně objevil, když jsem špatně odbočil cestou do sálu. Teď už jsem ale v chodbách profík. Do sálu to zvládám za 2 minuty a 22 vteřin. Rychlé nohy se tu hodí.

Důležitější než kroky fyzické jsou moje budoucí kroky politické. A to vás zajímá víc. Tedy ty plány. Kandidoval jsem s několika tématy – bezpečnost, pomoc obětem trestných činů a dostupné bydlení. Některá řeším i jako radní na Praze 2. A bez změny legislativy tady ve Sněmovně s nimi nepohnu. 4 roky mi teď připadají jako krátká doba. Začít musím hned. Chci zpřísnit tresty za násilí na ženách. Chci zajistit obětem snadnější přístup ke spravedlnosti. Chci zlepšit dostupnost bydlení. Bydlení nemůže být jen luxus.

Jsem nováček. Takže příští týden si osvojím legislativní proces krok za krokem. Udělám si časový plán. Budu spolupracovat s právníky a odborníky z oboru. SPOLU předložíme novely zákona. Získáme pro ně podporu. Prosadíme to. To je můj plán.

Michal Zuna, nově zvolený poslanec za TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…