Zwyrtek (Nezávislí): Strach evropských elit z cesty do bezvýznamnosti

26.06.2016 15:25

Víte, co zajímá evropské představitele po Brexitu? Jejich koryta, jejich platy, zkrátka hojný život na náš účet. A co je nezajímá? Evropani! EU je tou, která nás dnes rozděluje.

Zwyrtek (Nezávislí): Strach evropských elit z cesty do bezvýznamnosti
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Člověk by se ustrnul, jak po Brexitu všichni pláčou na výsledkem. A diví se. A hořekují, jaké škody vystoupení Británie způsobí. Děsí lidi téměř třetí světovou válkou, Putinem, zkrachováním trhů... Přitom nic z toho nehrozí - to strašení má jeden jediný důvod - aby Brexit nenásledovaly další země.

To by totiž pro evropské elity přineslo dopad vpravdě katastrofální. Přišly by o funkce, královské kanceláře, asistenty, pocit důležitosti evropských poslanců a dalších funkcionářů, kteří nám diktují náš život. Tedy toto je největší pohroma, které se bojí. Ničeho jiného.

Aby jí zabránili, straší něčím jiným. Že to strašení nefunguje, a lidé mají vlastní mozek, ukázala právě Británie. Přes jakoukoli kampaň proti Brexitu, dokonce přes tak ohavný čin, jakým byla vražda.

Namísto, aby se evropské elity ptaly, proč se EU odcizila Evropanům, a stala se úřednickým molochem, který neumí ochránit bezpečnost, a kde některé státy si mohou dělat co chtějí na úkor ostatních - Řecko, Německo, a kde dotační kontroly otravují a ničí životy těm, co ty dotace obdrželi, a kde se upravují evropskými normami stupidity a nesmysly, namísto aby se řešily vážné věci, straší a vyhrožují, aktuálně začaly Británii, a těm státům, které zůstaly, říkají - ať vás to ani nenapadne!

Nebo na to doplatíte

Ale ptáme se - jak? Byli jsme před EU, budeme i po ní. Spolupracovat můžeme na bázi smluv, rovnoprávnosti, korektnosti a férovosti. Nebo si myslíte, že bez těch tisíců vyhlášek opravdu nebudeme dýchat? Naopak, budeme dýchat radostněji.

EU prostě selhala. Je nutné to přiznat. Ztratila důvěru těch, pro které vznikla. Dává přednost formě před obsahem, gestům před skutečnými řešeními problémů. Odcizila se občanům evrospkých zemí, a stala se světem sám pro sebe.

Kdyby se kolem bruselských úřadů udělala zeď, politikové by si možná několik let ani nevšimli, že nevidí ven. Nepotřebují nás, potřebují ty své úřady a ta svá křesla.

Kdyby tomu tak nebylo, nebyla by imigrantská krize, nebylo by Řecko, a Německo by si nikdy nedovolilo to, co si dovolilo. My nepotřebujeme EU, abychom spolupracovali a drželi spolu. Naopak - evropští politikové jsou dnes těmi, kdo nás rozdělují. A dělají to záměrně, aby to vypadalo, že se bez nich neobejdeme.

Dokažme jim, že se obejdeme.

Jsem pro Czexit. Jsem pro okamžité zabezpečení evropských hranic všemi státy Evropy. A začít znovu a jinak. U jednacích stolů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině