Zykánová (Piráti): Kam se poděla třetí vlajka?

10.05.2020 8:32

V neuvěřitelnou ostudu vyvrcholil pietní akt konce druhé světové války v Sokolově. Na pokyn starostky Oulehlové z ANO zmizela z prostoru pomníku americká vlajka těsně před tím, než vedení radnice začalo pokládat květiny. Paradoxní je, že je to byly právě jednotky spojenců, které do našeho města dorazily jako první. Na případ upozornil senátor Miroslav Balatka (STAN s podporou Pirátů).

Zykánová (Piráti): Kam se poděla třetí vlajka?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Samotná kauza i následné vysvětlení z pera starostky, kdy argumentuje tím, že nechala vlajku sundat, protože tam není pohřben žádný americký voják, působí jako z jiné, temné doby. Místo pokorné omluvy ještě neváhala na senátora zaútočit.

Perličkou na celé mimořádně trapné záležitosti je špatně umístěná státní vlajka po odstranění americké. Podle zákona o užívání státních symbolů patří naše vlajka vlevo. Na čestném místě tedy při ceremonii vlál ruský prapor.

“O celé této záležitosti jsem se, stejně jako všichni ostatní, dozvěděla až na jednání zastupitelstva, které proběhlo právě v den pietního aktu. Nepochopila jsem především důvod odebrání a zejména následné vrácení americké vlajky. Předešlé roky bez problémů visely všechny tři zástavy. I proto neměla debata probíhat těsně před položením květin. A pokud už proběhla, tak mělo být rozhodnutí konečné. Takhle to na mě všechno působí jako účelové. Doufám, že se v tomto od nás ostatní města skutečně učit nebudou,“ komentuje Tereza Zykánová, Pirátská sokolovská zastupitelka.

V poslední době se vede často diskuse o přepisování dějin. Tu často slyšíme zejména ze strany proruských politiků a serverů a má spíše virtuální a domnělou podobu. Sokolovské přepisování v režii starostky Oulehlové je skutečné a ponižující. Ignoruje desetitisíce položených životů spojeneckých vojáků, nejen Američanů, ale příslušníků národů západní Evropy, kteří se obětovali v boji za svobodu a demokracii.

Takže nám nezbývá než říci místo paní starostky „Děkujeme, Ameriko!“---

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu