Bárta burcuje: Když jste sebrali "rebely", zajděte taky pro Dobeše

15.06.2013 11:35

Když rebelové z ODS, proč ne Dobeš?, ptá se na svém webu předseda strany Věci veřejné Vít Bárta. Detektivům také doporučuje zkoumat řeč Miroslava Kalouska, kterou pronesl ve sněmovně při schvalování rozpočtu. V ní hovoří o dosažení dohody a reálné politice.

Bárta burcuje: Když jste sebrali "rebely", zajděte taky pro Dobeše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš odpočívá ve sněmovně

„Pokud orgány činné v trestním řízení shledaly nástup poslanců Šnajdra, Fuchsy a Tluchoře do dozorčích rad výměnou za přežití vlády za protizákonný, tak se z logiky věci musí zaobírat i Josefem Dobešem, který za hlasování pro daňový balíček obdržel 800 milionů pro své Hnutí pro sport,“ píše Bárta. Zároveň však dodává, že zkoumat by se měla řeč Miroslava Kalouska z 19.12.2012. Na webu z řeči uvádí stěžejní sekvenci.

"To je od slova parlamentar, že tady zastupujeme nějaké zájmy od levé do pravé části politického spektra plus zájmy celé řady profesních organizací a občanské společnosti. A pokud ty zájmy chceme opravdu prosadit, abychom pro ně něco udělali, místo abychom pouze pindali, tak musíme být schopni dosáhnout dohody. Ta dohoda v tomto případě - já se přiznám, že mě nijak zvlášť netěší," řek tehdy Kalousek.

Celá glosa Víta Bárty ZDE

To si myslím, že by veřejnost měla slyšet. A jestliže vláda se s panem poslancem Dobešem dohodla, a pan poslanec Dobeš podpoří vládní návrh zákona o státním rozpočtu, tak pan poslanec Dobeš opravdu může říct "ano, já jsem pro své voliče, pro někoho, koho jsem v tuto chvíli zastupoval, něčeho dosáhl. Spousty věcí jsem asi nedosáhl, ale tohoto jsem dosáhl, protože jsem uzavřel dohodu a ta dohoda se stala společenskou realitou". Promiňte, ale tohle je reálná politika. A vy to všichni dobře víte. Je jenom potřeba, aby to zaznělo,“ cituje Bárta z  Kalouskovi parlamentní řeči.

Tím byl podle něj naplněn stejný trestný čin, jako v případě bývalých poslanců ODS.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…