Bárta burcuje: Když jste sebrali "rebely", zajděte taky pro Dobeše

15.06.2013 11:35

Když rebelové z ODS, proč ne Dobeš?, ptá se na svém webu předseda strany Věci veřejné Vít Bárta. Detektivům také doporučuje zkoumat řeč Miroslava Kalouska, kterou pronesl ve sněmovně při schvalování rozpočtu. V ní hovoří o dosažení dohody a reálné politice.

Bárta burcuje: Když jste sebrali "rebely", zajděte taky pro Dobeše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš odpočívá ve sněmovně

„Pokud orgány činné v trestním řízení shledaly nástup poslanců Šnajdra, Fuchsy a Tluchoře do dozorčích rad výměnou za přežití vlády za protizákonný, tak se z logiky věci musí zaobírat i Josefem Dobešem, který za hlasování pro daňový balíček obdržel 800 milionů pro své Hnutí pro sport,“ píše Bárta. Zároveň však dodává, že zkoumat by se měla řeč Miroslava Kalouska z 19.12.2012. Na webu z řeči uvádí stěžejní sekvenci.

"To je od slova parlamentar, že tady zastupujeme nějaké zájmy od levé do pravé části politického spektra plus zájmy celé řady profesních organizací a občanské společnosti. A pokud ty zájmy chceme opravdu prosadit, abychom pro ně něco udělali, místo abychom pouze pindali, tak musíme být schopni dosáhnout dohody. Ta dohoda v tomto případě - já se přiznám, že mě nijak zvlášť netěší," řek tehdy Kalousek.

Celá glosa Víta Bárty ZDE

To si myslím, že by veřejnost měla slyšet. A jestliže vláda se s panem poslancem Dobešem dohodla, a pan poslanec Dobeš podpoří vládní návrh zákona o státním rozpočtu, tak pan poslanec Dobeš opravdu může říct "ano, já jsem pro své voliče, pro někoho, koho jsem v tuto chvíli zastupoval, něčeho dosáhl. Spousty věcí jsem asi nedosáhl, ale tohoto jsem dosáhl, protože jsem uzavřel dohodu a ta dohoda se stala společenskou realitou". Promiňte, ale tohle je reálná politika. A vy to všichni dobře víte. Je jenom potřeba, aby to zaznělo,“ cituje Bárta z  Kalouskovi parlamentní řeči.

Tím byl podle něj naplněn stejný trestný čin, jako v případě bývalých poslanců ODS.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

13:58 Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

Předvolební kampaň před eurovolbami vrcholí a hnutí SPD chystá ve čtvrtek velkou akci na pražském Vá…