Chtějí nás zničit. Jediná obrana je migranty poslat tam, odkud přišli. Babiš, kníže, Keller či Okamura takto reagovali na Orbánova slova o kvótách a islamizaci Evropy

11.09.2017 17:11

ANKETA Premiér Maďarska Viktor Orbán uvedl, že „islamizace Evropy je reálná“ a podle něj hrozí, že v roce 2030 budou muslimové v Evropě čítat až 20 procent populace, proto je prý třeba odmítat povinné kvóty. Je podle něj věcí každé členské země EU, komu dovolí se usadit a koho přes hranice nepustí. Evropský soudní dvůr ve věci kvót otevřel dveře „pokusům vytvořit z Evropy kontinent smíšených populací a kultur“ a otevřel dveře plánům George Sorose a zrychlí jejich zavedení. Kvóty podle něj nastolily otázku, zda je EU „svobodnou aliancí evropských národů“, anebo „říší řízenou z Bruselu“.

Chtějí nás zničit. Jediná obrana je migranty poslat tam, odkud přišli. Babiš, kníže, Keller či Okamura takto reagovali na Orbánova slova o kvótách a islamizaci Evropy
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Podle Orbána migrační kvóty nastolily zásadní otázku, a sice „jestli je Evropská unie spíše svobodnou aliancí evropských národů, anebo říší řízenou z Bruselu“. Podle Orbána se evropský soud zastal Evropské komise, a „otevřel tak dveře pokusům vytvořit z Evropy kontinent smíšených populací a kultur“. „Otevřeli dveře plánům George Sorose a já očekávám, že v následujícím období zrychlí jeho zavádění,“ sdělil Orbán.  

„Islamizace Evropy je reálná,“ zopakoval před několika dny. Hrozí nám prý, že v roce 2030 budou muslimové v Evropě čítat až dvacet procent populace díky nově příchozím Afričanům. Proto je podle jeho názoru třeba odmítnout systém povinných kvót na přerozdělování migrantů. Trval také na tom, že je věcí každé členské země, komu umožní usadit se, a koho naopak přes své hranice nepustí.

Uvolněný prostor přirozeně zaplňují jiní…

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si o tom myslí. Velká část politiků s Orbánem souhlasí. Někteří říkají, že než kvóty na imigranty, tak raději vystoupit z EU.

Volební lídr a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek na dotaz nereagoval.

„Dlouhodobě říkám, že o migraci musí rozhodovat vláda, a nikoliv Brusel. Stát má odpovědnost za bezpečí občanů, takže musí mít poslední slovo v tom, kdo přijde na jeho území. Kvóty tento princip porušují. Ta debata není o Sorosovi, ale o národní suverenitě a bezpečnosti. V takto důležité věci, jako je migrační politika, přece nemůže být názor ČR jednoduše přehlasován,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„Ač často s Viktorem Orbánem nesouhlasím, tak se vracím ke svému stanovisku z minulého týdne, kde jsem rozsudek nazval nechutným a odporujícím zájmům národů Evropy, a musím dát názoru premiéra Maďarska za pravdu,“ sdělil předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Dominantní kulturou v Evropě po staletí byla kultura založená na křesťanství. Bohužel celá řada států se od křesťanských kořenů odklání, a to se přenáší i na evropskou úroveň. Co je to Brusel? Rozhodování v rámci EU činí politici nebo úředníci ze členských států. Česká republika patří ke státům, které do unijních institucí dodávají převážně liberály, bolševiky a socialisty. Stačí se podívat na to, kdo jsou europoslanci a zástupci v Evropské komisi za ČR. Hodnotový prostor vyklízíme sami. Například nemáme děti, které bychom vychovávali v duchu našich hodnot. Uvolněný prostor přirozeně zaplňují jiní,“ myslí si místopředseda KDU-ČSL a poslanec Ondřej Benešík.

„Bohužel pro spoustu lidí je politik vystupující proti islámu automaticky politik hájící křesťanské hodnoty. Pravda to ale není. Klíčové tedy je nevyklízet prostor, aby EU nedopadla jako Rusko, kde se muslimská populace pohybuje už okolo 15 procent. Jen v samotné Moskvě je dvoumilionová komunita muslimů a jednu z největších mešit na světě financovanou Saúdskou Arábií tam otevřel sám prezident Putin. Nechci, aby to takto vypadalo i v Evropě,“ dodal Benešík.

„Žvásty. Nepravdivé, nenávistné a nezodpovědné štvaní,“ reagoval na Orbánova slova čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„Nevím, zda obavy premiéra Orbána z počtu muslimů nejsou poněkud přehnané, nicméně jde o vážný problém a ten je třeba řešit. Součástí státnosti je i suverénní rozhodnutí, koho si do země pustím. Jak víte, v našem případě řešíme spíš než muslimy lidi z Ukrajiny a dalších postsovětských republik,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová z ANO.

„Souhlasím s odmítáním povinných kvót i s posilováním vnějších hranic EU. A je právem jednotlivých členských států Evropské unie, koho si na své území vpustí ze třetích zemí či jaké podmínky vytvoří v rámci svého azylového řízení. Jsem také pro snížení byrokracie, jsem pro posílení role národních parlamentů a jsem pro zvýšení demokratické kontroly Evropské komise. Je nutné si však uvědomit, že EU nejsou pouze oni, ale také my. Proto je důležitá aktivita každého členského státu Unie pro její lepší fungování. A to platí nejenom o České republice, ale i o Maďarsku,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

Mnohé západní země budou ve druhé polovině tisíciletí už převážně muslimské

Anketa

Který premiér země Visegrádu je nejlepší?

hlasovalo: 12783 lidí

„EU ztratila svůj původní cíl, tedy vytvořit společenství evropských zemí, které si zachovají svou suverenitu a identitu. Stal se z toho byrokratický moloch, kde se vyhazují astronomické částky peněz za nesmyslné projekty, financují neprůhledné neziskovky, kde se ztratila efektivita, pud zachování naší kultury a způsobu života pro budoucí generace. A kde se ztratil zdravý rozum. EU požírá sama sebe. Migrační krize ukázala, jak nedokážeme pružně reagovat. Místo jasného řešení a ochrany Evropy Brusel jedná z pozice síly vůči členským zemím a vlastním občanům. Každá země má právo rozhodnout, koho na své území vpustí a koho ne. A pokud západoevropské země páchají vědomě sebevraždu, my o naše hodnoty a kulturu musíme bojovat dál. Už kvůli našim dětem,“ míní předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch

„Premiér Orbán říká přesně to, na co já v České republice osamoceně upozorňuji již několik let. Realita je ještě daleko horší – pokud by pokračoval dosavadní trend, a nejde jen o migraci, ale také o porodnost, tak mnohé západní země budou ve druhé polovině tisíciletí už převážně muslimské, takže zcela vážně se dnes vede válka o to, zda Evropa bude evropská, nebo muslimská, zda tu bude demokracie, nebo muslimská diktatura. Problém je, ze zatímco muslimové o této válce vědí a bojují ji už patnáct století, mnohým Evropanům to stále nedochází a bez boje odevzdávají své země a své svobody muslimským kolonizátorům. Jediná obrana je migranty poslat tam, odkud přišli, a skončit s tolerancí islámu, který je válečnou doktrínou a ideologií, která popírá lidská práva, svobodu a demokracii. Islám je třeba v Evropě zastavit tak jako hitlerovský nacismus, který ostatně byl vždy přítelem islamistů – to víme na příkladech ze druhé světové války. Naše hnutí SPD říká od počátku jasně, že prosazujeme nulovou toleranci této nezákonné migrace a zákaz islámu v ČR,“ uvedl předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Povinné kvóty je potřeba odmítnout kategoricky. Ne ale kvůli ‚islamizaci‘, nýbrž bezpečnostním, sociálním i dalším rizikům, jimiž ohrožují Evropu. ‚Svobodná asociace evropských národů‘ je cíl, jehož se na půdě EU nedočkáme. Slibovat její změnu, která ‚říši řízenou z Bruselu‘ demokratizuje, znamená lhát do kapsy sobě a hlavně půl miliardě občanů Unie. Domněle ‚nevládní‘, ba ‚nezisková‘ chapadla, dirigovaná Georgem Sorosem a cizími ‚službami‘ za jeho zády, je třeba podrobit srovnatelné registraci a regulaci, jaká se na ‚agenty cizí moci‘ dávno vztahuje v USA, a to i na nepoměrně nevinnější spolky. Pojmout to vše jako hráz proti ‚islamizaci‘ je však postup, který šlape na hrábě. Cílem je přece muslimy, kteří žádné násilnické plány nemají, od teroristické chátry oddělit – a ne jí je sami nadhánět slovníkem, který mohou chápat jako výraz nepřátelství ke své víře,“ uvedl místopředseda KSČM Josef Skála.    

„Některé země EU dokážou vnější hranici EU spolehlivě kontrolovat, některé státy nikoli. Státy Evropské unie mají dostatek kapacit, aby během jednoho nebo dvou týdnů uzavřely přístup přes moře pro imigranty, tak aby se vraceli zpět, odkud přicházejí. Někteří politici EU si to však nepřejí a zároveň ti stejní politici požadují přerozdělování podle kvót. Můžeme jenom spekulovat, jaké politické cíle tím sledují. Ukazuje to demokratický deficit – občané nemají žádný vliv na politiku EU,“ říká europoslanec Svobodných Jiří Payne.

„Nedávno jsem o tom psal. V některých západních zemích islám už křesťanství dávno válcuje. Nelze pouze zastavit migraci, ale je nutné se ptát, co jsou skutečné demokratické hodnoty. Pokud si v hodnotách nebudeme jisti, tak je naše civilizace odkázána k zániku,“ upozorňuje europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Nepřekvapuje mě, že o těchto věcech premiér Orbán mluví. Spíše se divím, že o nich ostatní premiéři a některé kancléřky mlčí,“ reagoval europoslanec Jan Keller.

Musíme vnucované kvóty odmítat i za cenu uvalených sankcí či vyloučení z EU

„Je poněkud mrzuté, že ač český poslanec, opakovaně přikyvuji cizímu premiérovi. Jen ta procenta páně Orbánova odhadu mi bohužel připadají až příliš optimistická. Proč bychom jinak již nyní v EU vymazávali z jídelníčku některých škol vepřové? Ale je-li v té prý rakouské škole 60 procent muslimů, lze to pochopit. Jenom se ptejme, kde se tam vzali. Já si totiž myslel, že na den přesně jsme to před 334 lety u Vídně vyhráli,“ narážel poslanec Jiří Koskuba na bitvu u Vídně 1683.

„Premiér svobodné a hrdé země Maďarsko Viktor Orbán uvedl to, co ví každý, kdo má všech pět pohromadě. Islamizace Evropy probíhá už několik let v rámci nesmyslného projektu multikulturní Evropy. Reálné výsledky vidíme takřka v přímém přenosu ve Franci, Anglii, Itálii, Belgii, Švédsku a dalších zemí na jih, západ i sever od nás, tedy v těch zemích, které po staletí kolonizovaly a drancovaly země původu migrantů a nyní čelí jejich invazi. Maďarsko, ale ani Česká republika se tak nikdy nechovaly, a proto i celkem logicky odmítají přijímání těchto ekonomických migrantů, na které tak Brusel silně tlačí, a to i hrozbou žalob, nevyplácením dotací, popřípadě vyloučením z EU. Viktor Orbán má pravdu, že každá členská země EU má právo rozhodovat, komu dovolí vstup na své území a koho odmítne. Pokud by tomu tak nebylo, nemůžeme hovořit o ekonomickém a politickém uskupení 28 států Evropy, které mají vlastní armády a bezpečnostní sbory zajišťující obranu a bezpečnost svých občanů, ale o Spojených státech evropských s hlavním městem v Bruselu. Nic takového jsme nikdy v referendu neodsouhlasili, a proto musíme vnucované kvóty odmítat i za cenu uvalených sankcí či vyloučení z EU,“ uvedl poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„Realisté odmítají redistribuci nelegálních migrantů, tak jak to prosazuje Evropská unie. Budeme naši zemi bránit a nenecháme si nic nařizovat. Občané České republiky rozhodnou, kdo bude žít s nimi na jejich území. Blíží se volby a já věřím, že zvítězí zdravý rozum a Realisté dostanou šanci bránit tuto zemi,“ uvedla poslankyně Realistů Jana Hnyková.

„Samozřejmě že Orbán má pravdu. Islamizace Evropy je reálná a v jejím ‚pevném jádru‘ už nějaký čas naplno probíhá. Pro nás platí v současné Evropě zachraň se, kdo můžeš a jak můžeš. Není to jen obava z cizí kultury, kterou migranti přinášejí, ale i z ekonomického kolapsu, který taková obměna obyvatel způsobí,“ říká kandidát za SPD do sněmovny Petr Trombik.

Mgr. Petr Trombik

  • BPP
  • Bezpečnostní expert
  • mimo zastupitelskou funkci

„Pouze odmítnutí kvót není řešením. Jejich odmítnutím si sice migranty přímo k nám nenainstalujeme na naše území, ale jsme součástí EU s volným pohybem osob, tedy schengenského prostoru, takže k nám budou moci proudit i přes odmítnutí kvót. Pobírat dávky v Německu a za mnohem nižší náklady pobývat v Česku bude a je proveditelné. Ostatně v Praze znatelný nárůst počtu osob, které tu dříve nebyly, je pozorovatelný už nyní. Vedou se sáhodlouhé diskuse o polovičatých řešeních. Problém se vyřeší pouze odstraněním primární příčiny. Jediným skutečným řešením tak je Czexit a opuštění sebedestruktivního společenství EU. Současný ani budoucí establishment tak neučiní. Proto prosazuji referendum o EU, ať si občané tuto zásadní věc rozhodnou sami. Počet těch, kteří si přejí Czexit, je velký a stále roste. Pokud nechceme, aby jsme za 10–15 let řešili problémy Německa, Švédska, Francie a jiných zemí, kterým rostou no-go zóny jako houby po dešti, je to jediné řešení. Zájmy eurovládců v EU jsou mi lhostejné. Já hájím zájmy občanů ČR,“ uvedl poslanec Karel Fiedler kandidující za hnutí Referendum o EU.

Potřebovali bychom u nás takového Orbána, a ne ustrašené a poslušné politiky

„Jsem ve svém názoru konzistentní. Jakékoliv kroky, postupy, nařízení či vyhrožování ohledně migrační krize, zavádění kvót ze strany EU vůči samostatným, suverénním evropským státům považuji za nepřijatelné a občanům by se měli zodpovídat ti politici, kteří naši suverenitu a samostatnost ohrožují. Potřebovali bychom u nás takového Orbána, a ne ustrašené a poslušné politiky, kteří ze strachu, že by přišli o své výnosné posty, naskakují na vše, co řekne a nařídí Brusel. Je věcí nás, Čechů, koho do své země pustíme, a nikdo nám nemá právo do toho mluvit! Neznám občana, který by souhlasil s islámskou migrací, s migrační politikou Merkelové, s tvorbou smíšených populací a kultur. Oni k nám totiž nepřicházejí ve snaze rozvíjet svou kulturu vedle té naší, ale s jasnou vizí tu naši společnost, kulturu a naše hodnoty zničit. Jak je tedy možné, že o problematice islamizace Evropy roky jen diskutujeme a mezitím nám, Evropanům, problém pouze narůstá? Na závěr bych chtěla připomenout tato moudrá slova: ‚Národe, vzpomeň na své předky a ve jménu života braň svou zemi pro své děti!!!‘“ uvedla poslankyně Pavlína Nytrová.

„Tato Orbánova hypotéza prakticky přesně kopíruje můj názor, tudíž už ani nemá význam z mé strany cokoli dodávat,“ reagoval poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Nechci, aby ČR byla v otázce migrantů řízena Bruselem. Nesouhlasím s povinnými kvótami,“ odpověděl poslanec ANO Milan Brázdil.

„Otázka islamizace Evropy není přece o kvótách! Každý den přicházejí do Evropy stovky cizinců a nikdo nevnímá jako problém to, že přinášejí buddhismus, hinduismus, šintoismus nebo jsou to třeba pohané. Problémem je fanatismus a náboženská nesnášenlivost. Pokud to Evropa nepochopí, vyhyneme a jména jako Josef, František, Petr nebo Jan nahradí Ali, Mohamed nebo Abdul,“ upozorňuje poslanec KSČM Leo Luzar.

Skutečná bitva právě začíná…

Soudní dvůr EU v Lucemburku minulou středu v plném rozsahu zamítl žalobu, kterou Slovensko a Maďarsko napadly unijní systém přerozdělování žadatelů o azyl z Itálie a Řecka na základě kvót. Podle soudu rozhodnutí o přerozdělení 120 000 uprchlíků nemuselo být přijato jednomyslně. Soud odmítl i další argumenty Bratislavy a Budapešti. Evropská komise rozhodnutí soudního orgánu EU přivítala.

„Skutečná bitva právě začíná a politická bitva bude zapotřebí,“ sdělil maďarský premiér. Podle Orbána se musí zabránit vytvoření jakéhokoliv stálého mechanismu na přerozdělování uprchlíků. „Zatím jsme bojovali právní cestou, nyní tu ale máme politický boj, abychom změnili rozhodnutí Evropské unie,“ poznamenal.  

„Rozhodnutí soudu k ničemu Maďarsko nezavazuje. Soud pouze rozhodl, jestli bylo rozhodnutí ohledně kvót v souladu s právem, anebo ne,“ uvedl Orbán. Zároveň zdůraznil, že Maďarsko není jedinou zemí, které kvóty nevyplnilo.

Orbán dále dodal, že Maďarsko není uprchlickou zemí a nehodlá se jí ani v budoucnosti stát. Aktuální průzkum centra Szazadveg navíc ukazuje, že Orbánova vláda se v boji proti uprchlickým kvótám opírá o značnou podporu veřejnosti. Celých 72 procent oslovených respondentů uvedlo, že vláda by měla i nadále proti uprchlickým kvótám bojovat. Průzkum přitom probíhal mezi prvním a čtvrtým zářím, tedy ještě před rozhodnutím Evropského soudního dvoru.

Na svých postojích v oblasti migrace si trvají také polští politici. „Čekali jsme, že Evropský soudní dvůr rozhodne tímto způsobem. Nicméně ani tak nehodláme na naší migrační politice nic měnit,“ konstatovala premiérka Polska Beata Szydlová. Šéf polské diplomacie Witold Waszczykowski označil kvóty za protiprávní a vyzval své kolegy ve vládě i polskou veřejnost, aby proti tomuto nařízení Evropské komise rovněž i nadále bojovali. „I nadále se budeme bránit, protože bezpečnost země je nejdůležitější.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…