Huml je jen náš host, brání se ČSSD. Aspoň prý vyzrál na Bártu, chválí rebela

30.08.2011 21:52

O poslanci Stanislavu Humlovi nebylo delší dobu slyšet. Teď se ale opět dostal do hledáčku médií. V souvislosti s jeho obratem doleva. Začal totiž spolupracovat s ČSSD. Podle sociální demokracie ale není důvod k panice. Do strany totiž jen tak nevstoupí.

Huml je jen náš host, brání se ČSSD. Aspoň prý vyzrál na Bártu, chválí rebela
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Česká přeběhlická scéna má dalšího hrdinu. Stal se jím bývalý člen VV a dopravní expert Stanislav Huml, který začal úzce spolupracovat se sociální demokracií. A od svých někdejších domovských Véček sklidil vlnu kritiky.

John: ČSSD lže

"ČSSD dnešním osvojením poslance Humla prokázala, že odmítání přeběhlictví bylo pouhou licoměrností a lživým slovíčkařením. Tím přebírá i souhlas s chováním a postupy poslance Humla. Mrzí mě, že rovnou pan Huml nekandidoval za sociální demokraty, ušetřil by naše voliče zklamání a neokradl by tak voliče VV o jedno poslanecké křeslo, tedy o sílu, která by také prosazovala program VV," osočil se  na něho šéf VV Radek John.

Huml se sbližuje s ČSSD. Bude chodit na její klub

Kdyby prý Huml hned kandidoval za ČSSD, ušetřil by Véčkům několikaměsíční útrapy. "Jen připomínám, že jde už o třetí přestup, od SNK ED k VV, teď k ČSSD. Kdo ví, jestli bude poslední...," neodpustil si rýpnutí do někdejšího člena své partaje někdejší šéf vnitra.

Huml? Jen host. Nic víc

Podle ČSSD ale není k podobným silným výrazům důvod. "Pan Huml je host poslaneckého klubu ČSSD. A tak to podle mě i dlouho zůstane," sdělil redakci jihočeský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Jeho stranický kolega, Adam Rykala, je ale razantnější. "Věci veřejné šly do voleb s nálepkou strany s novými tvářemi a programem z 90 % opsaným od ČSSD," vysvětlil redakci důvod Humlových tendencí k jeho straně.

Dopravák na to vyzrál

"Po volbách VV odhodily okamžitě svůj program a podrazily své voliče vstupem do vlády s dinosaury za pár korýtek pro kamarády Víta Bárty. Proto si vážím odvahy pana Humla, že i preš kritiku pana Bárty hlasuje v Poslanecké sněmovně v souladu s programem, za který byl zvolen," dodal. Šibal Huml prý v současnosti hlasuje v souladu s programem ČSSD a přitom i svých voličů.

Bublan: Uvidíme

O Humlově budoucím osudu ale v současnosti nemá jasno on ani ČSSD. "Je to otevřené, tři měsíce k nám bude chodit na klub, více ho poznáme, a pak se rozhodneme," uzavřel poslanec ČSSD František Bublan s tím, že právě sociální demokracie je Humlovi svými názory nejblíže. To ale neznamená, že do ní nutně musí vstoupit.

Psali jsme:
Huml: Omlouvám se všem, kteří stejně jako já byli oklamáni VV
Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti
Spiknutí v režii ODS. Další politici začínají mluvit
Neuvěřitelně šokovaný Václav Havel. Dílo Kristýny Kočí

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…