Já nechtěl, delegáti mě ukecali. Šlouf vypráví, jak se seběhla jeho kandidatura

12.09.2013 16:59

Jméno kontroverzního lobbisty Miroslava Šloufa se ve čtvrtek začalo v médiích opět skloňovat, a to v souvislosti s tím, že se stal lídrem pražské kandidátky SPOZ. V rozhovoru pro Prvnízprávy.cz prohlásil, že byl k tomu donucen.

Já nechtěl, delegáti mě ukecali. Šlouf vypráví, jak se seběhla jeho kandidatura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Na středeční konferenci se mělo hlasovat o dvou kandidátech. Ani jeden se však nedostavil. „V ten moment to začalo být dramatické, protože jeden kolega z vedení prohlásil: Tak si počkejte do pátku a my vám někoho vybereme. Tak to se delegáti naštvali a začali se srocovat okolo mne s tím, že budu lídrem. Nejdříve jsem jim řekl: Dejte mi pokoj, já žádným lídrem nechci být. Nakonec mne ukecali a v tajných volbách v jedenáct v noci jsem byl zvolen lídrem pražské kandidátky SPOZ,“ prozradil Šlouf. Jeho jméno však ještě musí schválit vedení strany.

Z kampaně odešel, aby se o něm přestalo psát

Ze štvavé kampaně médií si mnoho nedělá. „Nu, proti mně byla málokdy vedena přátelská kampaň. Všechno to vzniklo v momentě, když jsem začal pracovat s Milošem Zemanem,“ míní Šlouf.  Oponenti na něho začali opět útočit hlavně proto, že si uvědomili, že by Zeman mohl i díky jeho schopnostem zvítězit.

Krátce před prezidentskými volbami však dal od kampaně ruce pryč. „Uvedu nepřímé srovnání. Když vás bude chtít někdo pošpinit u šéfredaktora, tak za ním bude chodit a bude vás pomlouvat. A to tak dlouho, až se šéf naštve a vyhodí jeho nebo vás,“ konstatoval. „A opustil jsem ji proto, aby se nepsalo o Šloufovi, ale aby se psalo o Zemanovi.“

Šlouf si myslel, že ho Zeman bude chtít

Zároveň odešel i z vedení pražské organizace SPOZ. „Opustil jsem vedení pražské SPOZ, a tudíž i členství v předsednictvu strany, protože jsem chtěl mít volné ruce, a předpokládal jsem, že až se dostane Zeman na Hrad, tak projeví nějaké přání nebo náznak, že chce se mnou spolupracovat. Nechtěl jsem být vázán žádnou politickou pozicí. Což se ovšem nestalo a stalo se, co se stalo,“ dodal.

V rozhovoru se také podivoval, proč je lobbing vnímán negativně. „Měl jsem určitou přednost ve schopnosti lidi spojovat a problémy řešit. To se v jistém okamžiku začalo odborně označovat slovem lobbing. Sprosté slovo z tohoto termínu udělal pan prezident Havel a dodnes jsem nepochopil proč,“ svěřil se Šlouf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…