Kalousek k zatýkání: Možná to byla jen záminka k oslabení rozvědky

15.06.2013 11:09

Podle Miroslava Kalouska byl „zátah“ nepřiměřený a způsobil České republice obrovské ztráty na spolupráci se zpravodajskými službami. Pro Právo Kalousek také uvedl, že je třeba si klást otázku, zda akce nebyla záminkou pro znehybnění českých zpravodajských služeb.

Kalousek k zatýkání: Možná to byla jen záminka  k oslabení rozvědky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Pražském hradě proběhla inaugurace nového prezidenta Miloše Zemana

Nyní je podle Kalouska prioritou „otázka obrovského poškození prestiže ČR a imobilizace jejích zpravodajských služeb, které je dáno obviněním dvou špičkových generálů a šéfů těch služeb“. Ministr financí poukazuje k obviněním, která zazněla na tiskové konferenci a pro Právo řekl, že „i kdyby to byla všechno pravda nejsem schopen pochopit, proč bylo potřeba kvůli tomu vtrhnout do spisoven vojenského zpravodajství a odvléci velitele do cely“. Podle Kalouska tím byly ČR způsobeny obrovské ztráty na spolupráci se zpravodajskými službami.

„Vzhledem k tomu, z čeho jsou obviněni, ta akce byla zcela nepřiměřená. Musím si klást otázku, zda nebyla vzata za záminku na znehybnění českých zpravodajských služeb“. Toto je teď prý pro Miroslava Kalouska nejdůležitější a Právu řekl, že až po vyřešení těchto otázek se hodlá vyjadřovat k ostatním věcem.

Krátce se Miroslav Kalousek přece jenom vyjádřil i k údajnému úplatku ve formě trafiky pro bývalé poslance ODS Šnajdra, Fuksy a Tluchoře. Pro Právo uvedl, že se s nikým nedomlouval dopředu, a to prý ani s Markem Šnajdrem, kterého jmenoval do dozorčí rady Čepra. „Ale i kdybych se s nimi o tom dopředu domlouval, tak mě zaráží, že politická dohoda by měla být trestným činem,“ řekl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…