Komunistická poslankyně si stěžuje na Kalouska. A exekutory

25.08.2012 14:29

Podle poslankyně KSČM Miloslavy Vostré „škrtací“ ministr financí zbytečně dusí české seniory, kterým hrozí exekuce.

Komunistická poslankyně si stěžuje na Kalouska. A exekutory
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

Čeští penzisté se dostávají do úzkých. Na vině nejsou jen úsporné kroky ministra financí Miroslava Kalouska, ale taktéž exekuce, které na řadu z nich jsou uvaleny. Poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslava Vostrá uvedla v tiskovém prohlášení, které dostaly také ParlamentníListy.cz.

Past sklapla

„Největší nebezpečí pro starší lidi totiž představují prodejní akce, na kterých je prodejci přesvědčí k nákupu. Při nedostatku hotovosti jim ihned poskytují půjčky, které senioři často nedokážou splácet. Dluhová past sklapla a ke slovu se dostává exekutor,“ uvádí Vostrá.

Množství důchodců, kteří čelí exekutorům, stále přibývá. Během posledních deseti let se toto číslo zvedlo o čtyřicet pět tisíc. „Je proto nutné neustále se snažit zvyšovat povědomí starších, ale stejně tak i mladých lidí, o nebezpečí dluhů. Pro 65 tisíc důchodců je sice již pozdě, ale tisícům dalších může znalost základních finančních pravidel zabránit udělat zásadní životní chybu,“ dodává.





Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

 

reklama

autor: ann

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…