Mám chuť být někdy hokejistou, rukavice dolů a krev stříká na led... Totální blb! Exredaktor ČT urážel Jágra a přišel obrovský výprask. Od politiků

30.10.2019 18:35

ANKETA “Ať jde k psychiatrovi! Pomlouvačný závistivec. Zaslepený blb. Hrubeše neznají ani ve Zlámané Lhotě”. I taková označení si od českých politiků v anketě ParlamentníchListů.cz o sobě přečtě bývalý redaktor České televize Jan Hrubeš, který označil Jaromíra Jágra za kolaboranta a “mizerného člověka”.

Mám chuť být někdy hokejistou, rukavice dolů a krev stříká na led... Totální blb! Exredaktor ČT urážel Jágra a přišel obrovský výprask. Od politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní ceremoniál udílení státních vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu dne 28.10.2019

“Prezident republiky uděluje medaili Za zásluhy I. stupně Jaromíru Jágrovi”. Věta, která dle mnohých v určitých kruzích způsobila poprask a vlnu nenávistných komentářů. 

Legendu českého, ale i světového hokeje vyznamenal Miloš Zeman za mimořádné sportovní úspěchy a zásluhy v propagaci hokeje. Od bývalého redaktora České televize Jana Hrubeše se dočkal brutálního odsouzení. 

Anketa

Je dobře, že Jaromír Jágr dostal od Zemana Medaili za zásluhy I. stupně?

94%
6%
hlasovalo: 22170 lidí

„Vy, exredaktore ČT, nemáte právo nikoho soudit, to má jen Bůh – a to vy, jak jsem si přečetl váš názor, rozhodně nejste!“ reagoval Jágr na ostrou kritiku od Hrubeše, jenž jej předtím označil za „mizerného člověka“ a kolaboranta s estébáckou a proruskou hrůzovládou.

ParlamentníListy.cz se zeptaly českých politiků, co na výpad vůči Jágrovi od exredaktora ČT říkají a zda si podle nich slavný hokejista vyznamenání zaslouží. 

Redakce jako obvykle dle stejného klíče oslovila politiky rovnoměrně z celého politického spektra. Zajímavé je, že na tuto otázku nereagoval prakticky nikdo z opozice. Až na dvě výjimky. Nereagoval ani šéf SPD Tomio Okamura.

“Pan Hrubeš pro dobré jméno České republiky v zahraničí nic neudělal. Na rozdíl od Jaromíra Jágra, ten si ocenění, které převzal, opravdu zaslouží,” má jasno první místopředseda Sněmovny a šéf KSČM Vojtěch Filip.

Rovněž podle poslance ČSSD Jaroslava Foldyny si Jaromír Jágr ocenění zaslouží. “Udělal pro dobré jméno naší vlasti opravdu hodně. K panu Hrubešovi můžu říci snad jen to, že by měl přestat experimentovat s šamany a dalšími formami alternativní léčby a obrátit se na klasického psychiatra,” vysmál se exredaktorovi Foldyna.

Anketa

Ohrožují Zeman a Babiš nezávislost České televize?

11%
89%
hlasovalo: 18987 lidí

Jedním z politiků z řad opozice, který reagoval, byť nepřímo, neboť je členem Evropského parlamentu, je Tomáš Zdechovský z KDU-ČSL.

“Jaromír Jágr podle mě věnoval sportu a reprezentaci naší země většinu svého života. Byl pro řadu lidí vzorem a pomohl propagovat naši zemi. Proto jeho ocenění státním vyznamenáním chápu. Co nechápu, je ocenění některých dalších lidí. Ale to nikoho neopravňuje kvůli tomu Jágrovi nadávat,” uvedl Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

“Výroky lidí z ČT není třeba komentovat, jelikož vždy když mluví o někom, kdo nepatří do jejich party, vypadne z nich většinou jen nenávist a zloba. A už vůbec není třeba komentovat nebo řešit mimořádně trapné výkřiky lidí, co nic nedokázali, zda si Jaromír Jágr zaslouží vyznamenání, jelikož práce ve sportu a reprezentaci naší země vydá za všechny ministry zahraničí dohromady,” uvedl šéf SPD a místopředseda Sněmovny Tomio Okamura.

Jako další poskytl svou reakci čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg: "Jágr je jeden z nejvýznamnějších sportovců této generace. Těší-li ho metál, budiž mu přán."

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jednoznačný názor k věci vyjádřil předseda hnutí Trikolóra a poslanec Václav Klaus mladší. “Mám rád lidi, kteří dělají svou práci s láskou a fortelem. Nemám rád pomlouvačné závistivce a moralistické “giganty”,” uvedl Klaus.

“Je snadné do někoho kopnout a komentovat mnohé. Taková je doba,” reagoval stručně poslanec sociální demokracie a hejtman Vysočiny Jiří Běhounek.

Senátor Jaroslav Doubrava se po přečtění Hrubešova komentáře pořádně naštval. “Jen totální blb zaslepený neskutečnou závistí z toho, jakou nulou sám je, může udělení vyznamenání Jágrovi zpochybňovat. Mizerným člověkem je on sám. Čím proslavil republiku sám Hrubeš? Neví o něm ani ve Zlámané Lhotě. Při vyslovení názvu naší republiky v cizině okamžitě slyšíte jméno Jágra. Ano, Jaromír Jágr si vyznamenání plně zaslouží a je dobře, že mu ho prezident udělil,” řekl redakci.

“V hokeji se sprostota řeší jasně a stručně. Rukavice jdou dolů a krev stříká na led. Ač politik zvyklý na mnohé, mám někdy chuť být hokejistou,” uvedl místopředseda poslanců KSČM Leo Luzar.

reklama

autor: Radim Panenka

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…