Ministr Podivínský: Zájem o popovodňovou situaci v naší zemi se nijak netlumí

18.07.2013 19:05

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský poděkoval dárcům milionových šeků pro obce postižené povodněmi.

Ministr Podivínský: Zájem o popovodňovou situaci v naší zemi se nijak netlumí
Foto: Česká televize
Popisek: Tomáš Podivínský

Podporu povodněmi zasažených kladenských obcí Hostouň a Dolany inicioval bývalý ministr životního prostředí a předseda Ústřední povodňové komise Tomáš Chalupa, dnes se proto společně s ministrem životního prostředí Tomášem Janem Podivínským a náměstkem ministra pro sekci úřadu ministerstva Vojtěchem Munzarem účastnili slavnostního předání finanční popovodňové pomoci v hodnotě jednoho milionu pro každou z těchto obcí.

„Je potěšující, že se zájem o popovodňovou situaci v naší zemi nijak netlumí, naopak přicházíme se vstřícnými programy pomoci i konkrétní finanční podporou,“ říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský. Aktivní pomocí s odstraňováním následků způsobených povodněmi navazuje ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský na svého předchůdce. „Navštívil jsem Hostouň přímo po povodni,  velmi mě oslovil přístup místních lidí, dnešní předání je zároveň naším společným poděkováním jejich nasazení,“ komentuje bývalý ministr Tomáš Chalupa.

Starostovi obce Hostouň Antonínu Jirasovi a starostce obce Dolany Janě Nedvědové předal šeky v hodnotě jednoho milionu korun generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Milionové šeky věnovaly obcím společnost Třinecké železárny a Moravia Steel. „Oceňuji přístup těchto společností a považuji ho pro celou naši podnikatelskou sféru za příklad hodný následování, nejen na Kladensku a nejen po povodních,“ říká k tomu ministr Tomáš Jan Podivínský.

Tomáš Jan Podivínský
ministr životního prostředí 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…