Místopředseda od Bobošíkové spráskal sněmovní strany: Zavinili jste si to sami

14.07.2013 8:03

Podle Václava Musílka ze strany Suverenita současnou politickou situaci zavinily bez rozdílu všechny parlamentní strany a její řešení prý bude velmi obtížné. Pro Prvnizpravy.cz Musílek také uvedl, že bylo jasné, že si prezident zvolený v přímé volbě bude nárokovat větší pravomoci.

Místopředseda od Bobošíkové spráskal sněmovní strany: Zavinili jste si to sami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kromě veselí se ve sněmovně také hlasovalo

"V současné situaci by nejlepší variantou byla dohoda parlamentních stran s prezidentem Milošem Zemanem. Potenciál k této dohodě však v Poslanecké sněmovně neexistuje. Na tom, co se na politické scéně děje, mají podíl všechny parlamentní strany. Jejich rozčilení je tedy poněkud nepochopitelné," řekl místopředseda Suverenity Václav Musílek.

Podle něj je možné, že nakonec vláda Jiřího Rusnoka ve sněmovně důvěru dostane. Pokud ji podpoří nezařazení poslanci, KSČM a Věci veřejné. V takovém případě by se prý Rusnokově kabinetu tento krok mohl podařit.

Strany se zachovaly populisticky

Václav Musílek dále pro Prvnizpravy.cz  uvedl, že jeho strana se domnívá, že Miloš Zeman svým jednáním Ústavu neporušil."Na druhé straně ovšem pokládáme za špatné jmenovat vládu, která nemá v Parlamentu podporu. Všichni politici, kteří dnes kritizují jeho kroky, přece museli vědět, že si prezident zvolený v přímé volbě bude nárokovat větší pravomoci. Navíc muselo být každému jasné, že Miloš Zeman nebude pouhým kladečem věnců. Politické strany se zachovaly populisticky a přímou volbu prezidenta schválily. Jejich rozčilení tedy není na místě," dodal Václav Musílek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…