Němcová varuje před vládou levice: Kauza v totalitním ústavu byla ukázkou, jak to bude vypadat

18.08.2013 8:31

Ve volební kampani by ODS měla podle předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové upozornit voliče na hrozící nebezpečí socialistickokomunistické ústavní většiny nejen v Senátu, ale i ve sněmovně. Řekla to v rozhovoru pro Lidové noviny

Němcová varuje před vládou levice: Kauza v totalitním ústavu byla ukázkou, jak to bude vypadat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová v rozhovoru pro LN upozornila na nebezpečí, že levicová vláda přepíše vývoj v Česku po pádu komunistické totality. Jako varovný příklad uvádí dění v ÚSTRu. „Hned po prezidentských volbách následoval rozvrat Ústavu pro studium totalitních režimů."  Němcová míní, že práce dokumentačního týmu je nyní utlumena. „Nevycházejí knihy ani výzkumné práce," říká.

„Měl například vyjít druhý díl protokolů vyšetřovací komise k 17. listopadu péčí Pavla Žáčka, který na rozdíl od prvního dílu pod ÚSTRem už nemůže vyjít. On teď přemýšlí, že to vydá jinak," tvrdí Němcová.

Podle šéfky sněmovny je to příklad toho, jak bude vládnout levice. „Poselstvím naší volební kampaně by mělo být: hrozí tu ústavní většina ve sněmovně, podobná, jako už je dnes fakticky v Senátu. Socialistickokomunistická většina s vlivem prezidenta v sociální demokracii. To bude jedna z věcí, k nimž budeme chtít obracet pozornost voličů," říká Němcová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…