Petr Gazdík se stal místopředsedou sněmovny

12.12.2013 10:47

Čtvrtým místopředsedou Poslanecké sněmovny byl zvolen Petr Gazdík z TOP 09. Předseda Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura se těsně před volbou své kandidatury vzdal a tím tak umožnil Gazdíkovo zvolení. Gazdík byl zvolen podle předsedy volební komise Martina Kolovratníka (ANO) díky hlasům 98 poslanců.

Petr Gazdík se stal místopředsedou sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Petr Gazdík tak dnešním dnem doplnil v místopředsednické funkci trojici Jaroslava Jermanová (ANO), Vojtěch Filip (KSČM) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), která byla zvolena už před dvěma týdny. Dnešní volba místopředsedy byla už třetí. Před dvěma týdny neuspěli právě Okamura a jeho tehdejší protikandidát, nynější šéf poslanců TOP 09 a Starostů Miroslav Kalousek.

Sněmovnu vede sociální demokrat Jan Hamáček.

Spílal Kalouskovi. Ten chybí...

Tomio Okamura (Úsvit) těsně před tím, než se své kandidatury vzdal, pronesl pěkně ostrý projev, v němž kritizoval hlavně Miroslava Kalouska.

"Síla dohod pana poslance Kalouska s kýmkoli a na čemkoli, jen když to něco vynese, politiku v posledních letech opravdu posunula. Posunula celou naši republiku a posunula i autoritu této sněmovny. Z politiky se tak udělalo řemeslo bez cti... A já stojím proti těmto dohodám,“ pronesl Okamura ke svým kolegům kupříkladu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


Podle něj události posledních dnů ukázaly, že to je právě Kalousek, kdo vyhrožuje obstrukcemi ve sněmovně a dokonce ústavní stížností na platnost schůze k projednávání rozpočtu, pokud nebude zvolený jeho člověk do vedení sněmovny. A poslanci tím, koho zvolí, dávají údajně signál svým voličům o tom, co si myslí o svých slibech.

Ironií ale je, že právě Kalousek se pro dnešní jednací den sněmovny omluvil a ve sněmovně tak podle všeho není.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…